Guía de naturismo

Comentarios de H&t

Telford Naturist Club

21-03-2019
Hi we visited this club for New Years Eve may I say the Welcome received tremendous also the members made us feel very welcome the food on the evening was first class also was the mix of music played by the resident DJ we are already looking forward to new years eve and Welcome in the 2020

Holkham Beach

18-03-2019
It's huge! But it takes a long time to walk there, and the car parking can be quite difficult in high season. Basically, you park and walk down Queen Anne's Drive until you meet the path that goes parallel to the sea behind the dune system. Turn left (west) away from Wells, and keep walking for a mile or so until you can cut down to the sand near the big George Washington bird hide. The naturist beach is some distance further to the west once you are on the beach. There are signs.

While there are occasional reports of activity in the dunes, the beach is so big you can get away from everyone if you want. Note that the tide comes in fast from a long way out and there are lots of channels and sand banks on this part of the coast, so don't get trapped if you venture out to the water's edge. Oh - it can be windy too. There are no facilities whatsoever.

Naturbad Trautenstein

18-03-2019
This is a heavenly place. A natural pool just outside a pretty village close to the Harz Mountains. When we visited, the pool was being managed by the village and there was a function room close by. But I think there was some uncertainty about whether the pool would continue to be looked after.

To find it, you must take a path that branches left off Tannerstrasse a s you leave the village. The pool is down another short path to the left. There is a diving stage and places to sit around the edges. It is the most peaceful place you can imagine.

It is not officially FKK, but if you have it to yourself - which is likely outside peak times - there's no problem stripping off.
Danny D - Naturbad Trautenstein

Plage de Berck-sur-Mer

18-03-2019
This is a pleasant beach to the northern end of a busy seaside resort. I have read recently that Berck's "child friendly" policies mean that the naturist beach may be under threat, but for the moment I think it is still official.

To find it, go to the end of Chemin des Anglais, where there is a small car park (you have to pay). It is a short walk on to the sand, and then turn right and walk another 100m or so until you see the first ruins of WW2 concrete gun emplacements. Beyond that point it's OK to take your clothes off.

The sand is good though there is some shingle too. The sea is excellent for swimming. The vibe was relaxed when we went there - in fact, around the start of the naturist section there is a mix of clothed and unclothed, which is good for mixed groups where some are not happy to be nude.

Plage de la Pointe d'Arçay

18-03-2019
This is a lovely beach, backed by trees. You can park on the road behind the trees near La Faute and walk through the trees. The naturist section is to the left (south) along the sand and goes on for miles along the peninsula.

The waves can be big, so take care is swimming
Danny D - Plage de la Pointe d'Arçay

E3 (naakt)strand (opgeheven)

17-03-2019
Zeer fijn altijd genoten mis het al jaren overlast van homs:meer controle

Noordwijk

17-03-2019
The Duindamselag beach at Noordwijk is a longish trek from the car park on Randweg (which can get very busy on sunny days in season). Follow the main footpath to the right out of the car park (along with all the other people walking that way) and you pass some cycle parking and then arrive at a beach pavilion. Once on the beach, turn left and the nude section is a couple of hundred metres.

The beach can get busy - both clothed and nude parts - but if you are prepared to walk further it gets quieter. The atmosphere is great - totally relaxed with a mix of people - families, couples and singles. Almost all nude in the official section, but some mixed nude/clothed groups too.

I agree with Marco's review of the other Noordwijk beach - a very comfortable atmosphere!

Geestmerambacht

17-03-2019
We stayed in one of the holiday homes on the park opposite and went over the road to this lovely lake a few times during our stay. The naturist zone is on a little peninsula about a quarter of a mile at about nine o'clock if you arrive at the 6 o'clock position from the entrance. It can be quite busy near the entrance, but if you walk to the naturist part it is quieter. There are many people who cycle round the lake.

The nude area is a mix of trees, bushes and lawns, and it is easy to get into the water to swim. We were a mixed party (two adults, two teenage children, and a mix of nude and non-nude) and found it a pleasant place to spend a few hours. Swimming is very good - the water is soft and refreshing in the heat of the summer.

Some of the reviews mention a lot of single men coming and going, and although we didn't notice that, it wasn't the perfectly chilled, relaxed feeling that there is on, say, Dutch FKK seaside beaches.

The photo shows the lake, looking from about 12 o'clock - the naturist peninsular is in the distance, slightly to the right.
Danny D - Geestmerambacht

Sport- und FKK-Verein Herzsprung

16-03-2019
Immer gerne wieder für 14 Tage .Nette Mitglieder .Man kann auch Mal erfragen ,ob man mit einem Boot auf den See mitgenommen wird . 2018 nettes Personal an Strandimbiss mit leckeren Torten/Kuchen.
Weiterhin Abschlußfest mit NVA Gulaschkanone und Personal sehr familiär

Lubmin

16-03-2019
Lubmin is a busy seaside resort, but the FKK beach at the western edge of the town is quite peaceful. There is a small car park (you have to pay) near the beach entry.

The sand is soft and the water is very good for swimming.
Danny D - Lubmin

Praia do Barril

16-03-2019
There is a lot of beach here. It's nice to get to, using the little train or walking alongside. But then when you get to the sand, there is another long walk to the west to reach the official naturist section. Having said that, the beach becomes quite sparsely populated before you reach the nude part, though we were there before high season. There are no facilities on the naturist beach at all. It is deserted and peaceful.

Engelermeer

16-03-2019
Ik geniet er al jaren fijn genieten in je blootje niemand valt je lastig en de mensen serpecteren elkaar maakt echt niet uit .een fijn naakt strand waar je gewoon je zelf kunt Zijn wc zijn er douche is er die worden schoongemaakt.ik kan niet wachten laat het maar snel weer zomer worden om weer lekker bruin geworden.

Eldena

16-03-2019
This is a nice family friendly beach.It's not completely sandy as there are little stones as well as the sand, and there can be quite a lot of seaweed washing up, particularly towards the eastern side of the FKK section (which is on the eastern end of the beach, and when we went was marked with a big sign painted on a rock). There is a relaxed feel.

The beach charges an entry fee - at least in the summer. But it is easy to get to and not too busy. It is worth having a wander round the abbey ruins too (which were the subject of a painting by Capsar David Friedrich).
Danny D - Eldena

Telford Naturist Club

15-03-2019
We (husband and wife) went there on a wonderful hot summer day and had an excellent time. Someone said we should come back for the New Year’s Eve party, so we did, but it wasn’t much fun, and no one seemed to be enjoying it. A few days later, we got a letter telling us not to come back. Strange. (We haven’t been back.)

Callantsoog

15-03-2019
During holidays in North Holland this has become one of our favourite beaches. It just goes on for miles, and the further south you walk from the town the quieter it becomes. It is huge and there is space for everyone even in summer. The nude area is a little distance away from the town, but there is a beach pavilion close by. Not sure if they would be happy with customers to be nude - we covered up when we went there. It's often windy, of course, but the sand is soft and warm on a sunny day.
Danny D - Callantsoog

Praia das Adegas

14-03-2019
14 mars 2019, 13 h je découvre un plage naturiste officielle un seul couple, non naturiste, et un sable merveilleux une vrai moquette. Un grand parking et un accès facile plus un décor génial je n'ai plus envie de partir on verra demain. Vu le peu de fréquentation et la taille du parking le camping car ne génera pas.

Thermen Soesterberg

14-03-2019
heel mooi, heel luxe, veel luxer geworden

Persoonlijk vind ik het relaxter als het wat eenvoudiger is en dan met meer normale horeca-prijzen.

Nu moet ik zo opletten bij wat ik bestel, dat levert spanning op, werkt de saunawerking tegen, dat vind ik jammer.
De hele dag ontspannen, óók in het restaurant-gedeelte, is voor mensen met een dikkere portemonnee dan de mijne. Ander segment. Ik moet er echt bij bedenken dat je per consumptie een flink deel eigenlijk voor de sauna-faciliteiten betaalt.
Voelt ingewikkeld, zo'n bocht.

Buiten het restaurant om heb ik er echt van genoten, maar de horeca-prijzen maken deze sauna onaantrekkelijker dan bv Lunteren of Veenendaal.
Zelfs in Spa Sereen zijn de consumpties niet zo duur als in Soesterberg.

Je kunt ook nergens online prijsinformatie vinden over de horeca in Thermen Soesterberg. Geen menukaart.
Veeg teken.

Het Rutbeek

13-03-2019
Hallo,Hierbij even een berichtje van Bert.We gaan weer de goede kant op qua weer.Hopenlijk word het een mooie zomer,zodat ik weer lekker naakt kan zwemmen.Soms zie ik mensen [ mannen dingen doen die niet kunnen ].Verder is het een mooi naaktstrand waar het heerlijk toeven is. Ik hoop een keer samen te gaan met iemand,die ook wel naakt wil zijn .Laat maar weten.Groetjes van Bert Grobben - Hengelo.

LeeuwerikHoeve

12-03-2019
Bij binnenkomst stond er een klein vrouwtje die erg onvriendelijk was.....dat begon al lekker dus. Mijn advies: ga voor een ander vriendelijk vrouwtje zoals Marijke. Zij heeft ons aan het eind wel heel vriendelijk en goed geholpen. Doordat ik niet meer wens door zo'n chagarijnig vrouwtje weer ontvangen te worden, kom ik hier zeker niet meer terug. Een sauna hoort professionele mensen in te zetten, en al helemaal als het gaat om het visitekaartje. Voor de rest was het prima. Personeel mag wel iets meer lachen, en dat geldt alleen voor de oudere personeel. Jong personeel was TOP. Nogmaals...wij komen hier niet meer terug.....

Gîtes Le Pont d'Adèle

10-03-2019
Accueil très sympa, gîtes parfaits, installations SPA et piscine très propres et dans un décor superbe.
Nous avons passé un séjour super ! Nous sommes déjà venus plusieurs fois et reviendrons à nouveau avec plaisir.

La Haute Garduère

10-03-2019
Het paradijs voor de naturist de rust en ruimte zoekt. Op zaterdag avonden vaak een gezamenlijke maaltijd met muziek. Oneindig naakt wandelen in de omgeving ,St.Tropez (ga met de boot vanaf St. Maxime) Nice , Toulon en Monaco op rij afstand,de Alpen op een dik uur. Prachtige omgeving met veel mogelijkheden voor een lang verblijf.

De camping is basic , maar het zwembad super. Gastvrouw Annie is een schat, de sfeer gemoedelijk ,mooie mix van gasten NL ,B en F.

Wat betreft de toegang weg: dat is een 30 km weg ,beetje smal en hobbelig hier en naar maar cpvoor een natist geen probleem (vroeger was het wel een lastige weg)

We komen er aan !
Harry - La Haute Garduère
Harry - La Haute Garduère (2)
Harry - La Haute Garduère (3)
Harry - La Haute Garduère (4)

Thermen Soesterberg

10-03-2019
Mooie sauna, heerlijke zwembaden, echt genieten

Amsterdam Zuiderbad

10-03-2019
Ja het zo met anderen mannen naakt te zwemen

Phuan Naturist Village

08-03-2019
A wonderful little naturist complex. Just sit by the pool and do nothing. Good breakfast, possible to get food all day and very friendly staff. A car would be useful but they can get taxi at reasonable prices

Playa Artola o Cabopino

08-03-2019
Belle plage officielle avec panneau Praya naturista.
Plage pas trop large mais longue.
Grand parking à proximité.

FKK strand Pirna-Copitz

07-03-2019
This is a nice lake with a designated FKK area. It is easy to get to and there is a car park nearby. You walk past a camp site to get to the large sun-bathing lawns around the lake. Swimming is good. A good mix of people there.

Den Haag Westduinpark

06-03-2019
A typical, windy, deep, Netherlands naturist beach. Lovely, totally chilled feel. Places to eat and drink, and toilet facilities nearby. Easy to get to - parking near residential area, then a short walk through the trees.
Danny D - Den Haag Westduinpark

Centro Naturisto Sierra Natura

05-03-2019
très humain grâce à Diego Carmen y la familia Liberté extraordinaire ballades faciles dans la petite montagne voire au delà
la chaleur humaine érigée en art de vivre
possibilité de vivre nu 24h sur 24
nous regrettons de ne pouvoir y aller plus souvent c'est un peu loin .....
Felipe y francesca enviamos nuestros mejores recuerdos
con brazos ????

Prerower Nordstrand

05-03-2019
A lovely, long stretch of beach. Not very deep, but stretching a few km betwen Prerow and Zingst. Easy to access - there's a cycle path along the top of the low dunes, and behind that, a road with car parks at frequent intervals. A really relaxed vibe, with many people FKK but it's clothing optional really, so some keep some clothes on. No facilities away from the two towns.

Platja dels Balmins

05-03-2019
This is a fantastic beach. On a warm sunny day at the end of Feb 2019 (20 degrees C, light winds) I cannot think of a better place to spend a few hours. The atmosphere is great - a wonderful mix of singles, couples and families - some clothed but most nude. I imagine it gets much busier later in the year. It's close to the town centre (just to the town side of the boating marina.
Danny D - Platja dels Balmins
Danny D - Platja dels Balmins (2)

Petit Hotel Natura

05-03-2019
The best hotel we’ve ever stayed at.... amazing!


This hotel is quite simply amazing!

A paradise we shall be revisiting in February, the best aspect are the staff, they are quite superb, nothing is too much trouble. Don’t delay, book now!

Small bit of heaven

From moment we arrived Petit made our honeymoon so special, the room was lovely bed so comfortable.
Lovely Bottle of prosecco and chocolates on arrival.

Breakfast amazing and food/service in the bistro perfect.

The pool was heated open 24 hours.

Beach only few steps away.

If it’s somewhere your looking to literally just relax on your holiday go to Petit Natura.

Messidor

04-03-2019
Gemakkelijk gezegd. Na 5 verblijven nóg steeds heel gelukkig om te komen naar deze rustige naaktcamping . Op zijn zuiders.maar vlotjes. Familiale sfeer proef je elke dag. Weinig animatie, maar bedankt! Eten is correct en voldoende. Nooit véél volk i?n het zwembad. De unieke ligging is een superieure troef. MERCI Sabine et Joël.
Jan et Lieve, België, jong koppel van 65 en 55 jaren, zolang hét ons lukt met de tent te komen zíjn we intens GELUKKIG ????????

Het Rutbeek

03-03-2019
Voorjaar komt eraan waarop hopelijk een heerlijke zomer zal volgen.
Afgelopen zomer vaak het Rutbeek bezocht. Nette toiletten en douches.
Ben helaas ( en overduidelijk ik niet alleen) erg vaak gebeten door dazen. Zou graag zien dat er dazenvallen geplaatst worden. Zijn niet duur in aanschaf, lijkt mijnsinziens een goede investering.
Verder is het heerlijk zwemwater.
Gelukkig geen onvertogen dingen waargenomen.
Helaas wel wat jeugdige medelanders ( diegenen die douchen met onderbroek aan !!) die vervelende en ongepaste dingen schreeuwen tijdens hun (gluur)wandeling.
Tot zon-en zwems !!

Sauna en Beautyresort de Leliehof

02-03-2019
Het was heel gezellig en kleinschalig.
Eten en drinken goed verzorgd precies wat je zou moeten verwachten van een kleine sauna.

Naturistenverein Wattenfreunde

02-03-2019
wunderbares Stück Natur,
angenehme Kontakte,
gepflegt und ruhig

Le Village du Bosc

02-03-2019
accueil a revoir, piscine aussi , ne vivont pas que pour le naturisme!!!! le plus les alentours!!!!

Sauna Grosthuizen

02-03-2019
Wij waren voor het eerst in deze sauna. Wat bij de entree meteen opviel was de wijze waarop je door de eigenaresse wordt ontvangen. Een stel dat binnenkwam had niet voor het eten gereserveerd en werd hier door de eigenaresse op een onvriendelijke toon op aangesproken. Net als bij een goed restaurant moet je reserveren voor het eten, zei de eigenaresse. Het eten is goed, maar gewoon gemiddeld, bleek achteraf. De sauna's zijn prima, schoon en op temperatuur. De baden net zo. Het is allemaal wat gedateerd, maar dat doet aan het saunaplezier niets af. Het personeel is vriendelijk. De eigenaresse loopt op haar laarsjes rond en lijkt zich overal mee te bemoeien, dat soms tot wrijving leidt. Toen ze achter de bar stond had ze geen contact met wachtende klanten. Gevolg lang wachten op je drankje Oh ja, misschien zouden alle bezoekers in de bar een badjas aan kunnen trekken. Wij hadden toch een leuke dag. Uiteindelijk wilden we bij vertrek afrekenen. Weer wachten, belletje drukken en na 5 minuten kwam de eigenaresse. Geen vraagje hoe wij onze eerste keer hadden gevonden of dat er nog opmerkingen waren. Advies is dat deze mevrouw een training klantvriendelijkheid gaat volgen. Want je wilt je als klant toch een beetje koning voelen. Misschien de volgende keer?

Platja Racó del Conill

01-03-2019
Prachtig baaitje met keienstrand en kristalhelder water. Middenin natuurgebied maar parking vlakbij. Perfect om te snorkelen. Toiletten aanwezig en in de zomer gezellig barretje. Nadat ook dit strand, zoals zovelen, definitief dreigde ingepalmd te worden door textiel liefhebbers, hebben de naturisten zich verenigd om op een leuke manier (met foldertjes en gesteund door lokale verenigingen én de gemeente), de mensen te informeren over de naturistische traditie (40 jaar!) van het strandje. Met succes. Dus allen daarheen zou ik zeggen, dit verdient onze steun! Inderdaad veel mannen, maar wij (twee dames) zijn correct en aangenaam ontvangen. Voor wie spaans kan lezen: https://www.abc.es/espana/comunidad-valenciana/abci-nudistas-espantan-gente-banador-playa-raco-conill-defensa-tradicion-naturista-201709161056_noticia_amp.html

Lower Poulza Post

01-03-2019
Deze camping in Cornwall afgelopen voorjaar bezocht. Zoek je rust ruimte en vriendelijke mensen; hierheen!
Boerenland, beetje ruig en uitvalsbasis voor noord Cornwall en Devon. Let op; naast kapelletje smal weggetje in tot einde, houten hek naar boeren erf.

Liga für Familiensport Wendelstein e.V.

01-03-2019
Gut zum Erholen. Keine Kantine mehr. In laufweite Norma, KIK und nach Wendelstein ist es auch nicht sehr weit.

Fuerteventura Sun Club / Infiniti

27-02-2019
First class complex, clean, well equipped, very friendly and helpful staff.Have been to Infiniti a number of times and will be going back again.

Thermae Son

27-02-2019
Vorige week woensdag naar Thermaeson geweest,,lekkere plek daar zo tegen de bossen .
een fijne dag gehad met heerlijk eten en fijne opgietingen van piet ,gewoon heerlijk.
ook wel eens opgieting gehad van jan . zeer rumoerig en slecht georganiseerd.en steeds weer naar buiten en naar binnen .
deze geeft ook totaal geen uitleg over de sessie en het afkoelproces.

Le Petit Dauphin

25-02-2019
rapport qualité prix le camping est tres bien , le luna park n 'est pas génant , on y retourne cette annee ...semaine 29 ..nathfab79

Agrotourist Landhotel Ollymar

24-02-2019
Nie wieder!!! Eine reine Katastrophe!

Plage de la Batterie / CLUB HORIZON

23-02-2019
Herstel, bezocht september 2018!

Plage des Pissarelles

23-02-2019
Eigenlijk gek dat voor Pissarelles nog geen beoordeling is gemaakt.
Verreweg het leukste naturistenstrandje in de omgeving van Nice! Vandaar ca. 40 minuten naar halte 'deux tunnelles', door poortje naar beneden lopen, zig zag langs de villa's en bougainville, laatste stukje alleen voetgangers, en je komt uit bij de strandvilla, meestal verhuurd aan naturisten. Aan de voet daarvan een koele zoetwaterbron om je in af te spoelen na het zwemmen in de werkelijk schitterende baai!
Publiek is gemengd, veel vrouwen, single, gemengd, families van de villa, nooit gluurders of zo gezien.

Enige nadeel is dat het strand (kleine kiezels) flink smal kan worden bij een wat ruige zee en dan dus opletten voor je spullen!

Bezocht zomer/najaar 2017/2018

Plage de la Batterie / CLUB HORIZON

23-02-2019
Bezocht september 2019

Strandje is piepklein en de uitloper van de rioolgoot langs de tunnel, vandaar ook de stank. Eind van de middag geen zon meer en enge glurende viespeuken.

Overigens ook te bereiken vanaf bushalte 'batterie'.
Zeer af te raden!

Sauna Fort Resort Beemster

22-02-2019
Net als de vorige recensent stoorde ik mij ook aan de vriendinnen c.q. collegagroepjes die al babbelend de stilte sauna’s binnen kwamen om vervolgens geanimeerd hun gesprek te vervolgen. Toen ik opmerkte dat het toch wel moeilijk was om even de mind te houden kreeg ik een bevestigend antwoord. Maar daarna was het wel stil..
Ook viel mij op dat veel gasten kleine handdoeken mee hadden. Daardoor zaten en lagen ze met lichaamsdelen op de banken.
Lekker was de sneeuwmachine. Het eten was heerlijk, de bediening prima.
Ondanks de drukte was er toch redelijk goed vertoeven in de sauna’s.

Agrotourist Landhotel Ollymar

21-02-2019
Jederzeit wieder!

Saunacenter Elzenhof

20-02-2019
Kom al jaren regelmatig naar het Elzenhof en ik kan me enkel in de positieve commentaren terugvinden. Zeker in de positieve commentaren betreffende de vrijdagse opgiet van Pierre. Die is echt fantastisch zowel qua sfeer, geuren als uitvoering!
Als ik dan toch één minder puntje mag aanhalen dan zijn het de douches, die laten u soms letterlijk en figuurlijk in de kou staan later op de avond. Maar dan hebben we gelukkig de opgiet van Pierre al gehad!
Keep up the good work Pierre !

De Waterhoeven (vereniging Zuid)

20-02-2019
Zie eerdere review

Cala Boadella

20-02-2019
Heel mooi strand en prachtig gelegen. Er is helemaal geen textielgedeelte, maar de textielliefhebbers hebben wel het eerste gedeelte helemaal ingepalmd. In het voor en najaar goed te doen, ook heel veel naakt dan. In de zomermaanden overvol met heel veel textiel. Maar iedereen wordt gerespecteerd, dus stoor me er niet aan. Was in 1992 wel anders, toen enkel naakt en helemaal niet druk. Laat je niet afschrikken om naakt te gaan, het hele strand is een officieel naaktstrand.

Le Dorier (Association Loisir et Soleil de Saint-Etienne)

19-02-2019
Les temps changent, le camping du Dorier aussi, il se met au goût du jour tout en préservant ce côté nature que nous aimons tant.
Hâte de le voir ouvrir ses portes pour une nouvelle saison :)

Sauna Thermen 5 Mei

19-02-2019
Hou je van drukte? Ga naar het Elysium of de Zwaluwhoeve. Hou je van (overbodige) luxe? Dan moet je daar ook zijn. Hou je van van rust, ruime keuze uit faciliteiten zoals verschillende sauna's , infraroodcabines, rust mogelijkheden? Betaalbaar en goed eten? Vriendelijk personeel? En ook vriendelijke klanten? Dan ben je hier op het juiste adres. Aan de aankleding en het gebouw kan je zien dat de sauna al lang bestaat, maar de kwaliteit van het geboden voldoet zonder meer aan de hedendaagse verwachtingen. De sauna is schoon en de controles op verontreinigingen en kwaliteit van het water zijn op orde. Ik ga er heen voor mijn rust en voor kwaliteit, niet voor luxe. in combinatie met de prijsstelling en alle mogelijkheden om daar een dag door te brengen is dit daarom voor mij de ideale sauna

Playa de Caleta del Congrio

17-02-2019
Zeer fijn naaktstrand, ook in het vroege voorjaar. De routebeschrijving van Marion klopt precies. Grootse gedeelte bezoekers is naakt, na afloop even door rijden naar Papagayo, (wel gekleed) voor een hapje, drankje en zonsondergang.

Naaktstrand Bussloo

14-02-2019
Marijke was het niet koud dan ?
lijkt mij wel of niet

Petit Hotel Natura

13-02-2019
Petit hotel Natura

We hebben enorm genoten van ons verblijf in Petit Nature. 

De kamer is netjes en schoon en heeft een super goed bed.
Een prima ontbijt in de tuin waar wel gezellig met elkaar geklets wordt. 
De gratis poolbar is een ++++++ je leert snel mede gasten kennen.

Het was heerlijk en we komen graag terug.

Valley Club

12-02-2019
What a wonderful club and great friendly people.

Naaktstrand Bussloo

11-02-2019
Ik was er vandaag ook.Helemaal alleen.........geweldige ervaring om daar in je Eva costuum rond te banjeren. Ga ik vaker doen.

Domaine Naturiste de Chaudeau

11-02-2019
super pour ce repose

SpaWell

11-02-2019
Waardeloos geworden sinds overname

Plage du Petit Pont

10-02-2019
Lovely open sandy beach, big waves on the day we visited which may not suit children, with quite an undertow. Car park within 500 metres of the naturist beaches but not an arduous walk. No facilities.
Will - Plage du Petit Pont

Champagne Manoir

10-02-2019
Einfach nur herrlich!

Plage des Lays

09-02-2019
Plage des Lays. Near Notre Dame de Monts. Vendee. France.
Super beach we have been to many times....usually very quiet. Plenty of little nooks in the dunes to pitch seats with just the odd person going past...none intrusive. Lovely beach for sea glass collection if you are so inclined. Fair number of couples near but not close, some choosing to sit on the beach. Huge naturist beach at low tide, very clean, stretching from about 200 metres from car park for about another 800 metres. Good parking almost on beach then an easy walk along beach to naturist section, the beach is well signposted from Le Grollier and parking actually at Plage de la Paree Grollier. No facilities however. September 2018.
Will - Plage des Lays

Sauna Grosthuizen

08-02-2019
Het hangt er vanaf wat je gewend bent...maar zal hier niet meer komen...chagerijnigheid alom, en de viezigheid neemt toe...

Sport- und FKK-Verein Herzsprung

08-02-2019
Wir fühlten uns gleich auf dem gesamten Gelände sehr wohl.
Schade, daß es sowas nicht in Berlin gibt.
Hier geht einem das Herz auf!

Corralejo

08-02-2019
Stunning beaches abound in Fuerteventura, you find it difficult to define where beach and desert begin. Corraljo is perhaps the best but it is a matter of opinion...you can walk naked for at least a couple of miles from the parking area on the main road but the naturist area is quite ill defined, you almost feel you can be naked straight from your car! (See pictures) Lovely beach and sea but it is true that the water is often carrying quite a swell and undertow on a steeply shelving beach but guards are on duty. Real mix of naturist and textile which takes a bit of getting used to, but no one seems bothered either way. Not crowded when we were there in September, but you can only get there by parking on the road which in itself restricts the numbers on the beach. Nearest large car park is at the hotels about 4 miles to the north which is a fair trek.
Will - Corralejo

Elysium

07-02-2019
Heel druk, niet schoon, slecht eten (shared lunch, alles kwam uit een potje), duur, diverse faciliteiten buiten gebruik.
Dit was ons laatste bezoek aan Elysium.
We zoeken de volgende keer wel een ander sauna centrum.

Sauna & Beautyresort De Zwaluwhoeve

04-02-2019
Mijn allereerste sauna ervaring hier beleeft. Samen met mijn vriendin voor het eerst naar de blote mensen sauna. Erg spannend!
De Zwaluwhoeve is een prachtig complex met een divers aanbod aan sauna's.
De Noorderlicht sauna als eerst. Hier ging wat stuk waardoor we allemaal naar buiten moetsen. Uiteindelijk snel gewend aan alle blote billen. Dankzij de dag van de zorg is nederland weer twee saunagangers rijker.
We hebben alle sauna's geprobeerd en een heerlijk dagje gehad. Een week eerder was min vriendin naar badkleding dag geweest en volgens haar komt daar heel ander publiek.
Nu was het heel gemoedelijk.
We hebben lekker gegeten in het restaurant. De bediening is misschien niet heel snel, maar dat geeft de ruimte om lekker te ontspannen. Als je je broodje op hebt wordt je ook niet weggekeken.

Thermen Holiday Schiedam

04-02-2019
Een deel van de baden was in onderhoud en dus niet toegankelijk. Dat had ik graag van tevoren geweten. Het zou fijn zijn als zoiets op de website wordt vermeld.
Ze hebben een aantal leuke sauna's. De Hobbit (infrarood) sauna is van buiten erg mooi. Deze heb ik als eerst bezocht. Net als in de film zijn Hobbits erg luidruchtig, de saunagangers vertellen luidruchtig in geuren en kleuren.
Een vermelding waard is de grot sauna, misschien moet je even zoeken. Deze is de hele dag rustig. Hier ben ik een aantal keer terug geweest.
Verder is alles wel oke. Her personeel is vriendelijk en behulpzaam waar nodig.
Het was alleen jammer dat het publiek erg onrustig was. De rust moet je in deze sauna echt bij jezelf zoeken.

SpaWell

04-02-2019
In de afgelopen 2 jaar bij verschillende sauna's van deze franchise geweest (Thermen Holiday, Elysium, Zwauwhoeve). SpaWell is mijn favoriet, ik ben hier nu drie keer geweest.
Het heeft niet het spektakel van Elysium, maar het is er gemoedelijk, duidelijk ingericht en heeft fijne faciliteiten.
De entree en de kleedkamers zijn wat gedateerd, maar zonder meer functioneel. Het saunaplein is overzichtelijk en bied voldoende keus, hiernaast het zwembad met verstopt een klein zoutbad.
In de tuin een whirlpool en een koud bad met uitzicht op nog drie sauna's.
Alle sauna's waren schoon. Midden op het saunaplein is een fontein om uit te drinken of je dopper te vullen.
Bij de opgieting duidelijke instructie voor nieuwkomers en een stukje fruit achteraf.
Tot nu toe is het hier altijd heel goed bevallen.

Sasso Corbo

04-02-2019
In september heb ik samen met 4 vriendinnen een weekend bij Bas en Domeen doorgebracht op de Camping.Een fantastisch weerzien met onze vrienden van school. Wat een heerlijke omgeving en wat een genot om vanuit de safaritent te genieten van een prachtig uitzicht. Douchen in de openlucht, Domeen die heerlijk kookt, zwemmen in het zwembad en uitstapjes in de omgeving zoals een warmwater bron, dorpjes en mooie natuur wandelingen. Wat hebben we genoten! Zo heerlijk om even te ontstressen.

Tropiqua

02-02-2019
Januari 2028 voor het eerst met gezin (kind 13 jr) geweest, naar aanleiding van artikeltje in NFN-blad. Heel erg gezellig, iets meer oudere stellen dan gezinnen, maar er waren wel meer kinderen en niemand stoorde zich aan wat gespetter en een beetje leven in de brouwerij. Zeer vriendelijk personeel. Wij gaan zeker vaker komen!

Plage de Leucate: Village Naturiste de la Corrège

01-02-2019
Super tres belle et propre plage. J'y vais en septembre plage tranquile

Camping Hilsbachtal GmbH

31-01-2019
ben er 3x geweest in de jaren 1998 /99 en 2000. met mijn tent . toen waren de beheerders Karl-Heinz en Erica. prima tijd daar gehad . het restaurant werd het laatste jaar gepacht en had een italiaans menu. zwembad / douch en zonneweide prima onderhouden . las iets over de sauna dat die gesloten was , klopt hij is maar 2 a 3 keer per week open en dan ook maar een paar uurtjes . dat is jammer. prima camping

de Knotwilg

31-01-2019
Een hele informele sauna met een 25 meter bad.
Altijd gezellig
Jozien - de Knotwilg

Petit Hotel Natura

31-01-2019
FKK Hotel Gran Canaria :-))


Wir waren absolut begeistert.

Man findet die notwendige Ruhe in einer teils verspielt wirkenden Anlage.

Das Frühstücksbuffett ist mehr als ausreichend, mit allem was man möchte.

Weitere Speisen haben wir im Hotel nicht zu uns genommen, da das Inselangebot so gross ist.

Wunderschön ist die Dachterrasse mit ausreichend Liegen und "Himmelbetten".

Für uns gab es nichts negatives.

Swimfun

30-01-2019
Zeer mooi bad met veel zwem ruimte.
Ook de glijbanen blijven leuk en het bubbelbad is prettig.
Aanrader voor jong en oud.

Bed en Breakfast De Buizerd

26-01-2019
Ik kom bijna elke maand, 2 nachtjes slapen.
Juist het heerlijke ontbijt wat voor je ogen wordt klaargemaakt is voor mij een reden hier te komen. Jerry en Ilse voelen feilloos aan wat je wensen zijn.

Er wordt nu verbouwd maar mijn datums zijn al geboekt meteen na de re-opening!

Een aanrader voor ieder die van gezelligheid, ontspannend en
goed ontbijten houdt.

Betaalbare luxe!

Le Mas d'Ayen

25-01-2019
gesloten,website uit de lucht, zie facebook: https://www.facebook.com/pages/category/Local-Business/Camping-Le-Mas-dAyen-470387179744606/

Naaktstrand Strandslag Falga

25-01-2019
sehr schlecht unsere kinder fanden es schlimm manche sahen in unseren kindern objekte da war groote keeten viel besser aber wir fahren halt jedes jahr nach den helder

FKK Dreiländereck

25-01-2019
Leuke camping, maar ze prijzen zich letterlijk en figuurlijk uit de markt. Wifi is ronduit slecht en belachelijk duur. Jammer, de regio is geweldig, maar we rijden dit jaar toch weer naar Frankrijk.

Camping Naturiste Ulysse Leucate

23-01-2019
Al jaren komen wij in Résidence Naturiste Ulysse , een geweldig appartementencomplex direct op het strand. De zeer vriendelijke Belgische familie van Craen verhuurt er 2 gelijkvloerse appartementen, met tuintje en terras, je loopt het tuintje uit en staat op het strand. Wakker worden met zicht op en het geluid van de zee,....meer heeft een mens niet nodig en ons huurplezier is nog fijner geworden omdat vorig jaar een prachtige keuken is geplaatst en kook je met zeezicht.
De stranddagen wisselen zich af door op onze meegenomen fietsen prachtige tochten te maken op de kilometers lange fietspaden langs de kust.
Fijn is ook dat we onze verse mosselen”
op hooguit 10 minuten lopen kunnen kopen.
Wij hopen hier nog vele jaren te mogen komen en we verheugen ons weer op de maand juni in “onze” B2.
Het voelt iedere keer weer als “thuiskomen”
Janny en Wim Peeters - Camping Naturiste Ulysse Leucate - Onze parasolletjes wachten geduldig op ons. Zicht vanaf ons terras
Onze parasolletjes wachten geduldig op ons. Zicht vanaf ons terras
Janny en Wim Peeters - Camping Naturiste Ulysse Leucate - Onze parasolletjes wachten geduldig op ons. Zicht vanaf ons terras - Van dit uitzicht krijg je nooit genoeg!
Van dit uitzicht krijg je nooit genoeg!

Domaine Naturiste la Petite Brenne

23-01-2019
Op terugreis naar Nederland 2 heerlijke dagen hier verbleven.
Een mooie wandeling op het terrein gemaakt, bijzonder lekker gegeten en aardige mensen ontmoet.

Naturisten vereniging De Maasplassen

22-01-2019
heel heel goed kan niet beter

Les Hauts de Bélézy

21-01-2019
Heeft een restaurant, een groot terras, een snackbar en een ijsbar!

De georganiseerde activiteiten voor volwassenen ook veelal in Nederlands gesproken.

Skinny Dippers Boutique Hotel

18-01-2019
Super weekje ontspannen bij Grant & Jordi.
Deze 2 heren doen er alles aan om je in de watten te kunnen leggen.
Normaal gaan we nooit 2x naar dezelfde plek maar in 2019 maken we een uitzondering.

Benny & Laurence

De Peelrand (vereniging De Peelrand)

17-01-2019
Heel leuke, familiale camping. We hebben er in 2018 twee keer een fijn weekend doorgebracht. Mooi (overdekt) zwembad, veel speelmogelijkheden voor de kinderen en regelmatig gezamenlijke maaltijden. We hadden al twee keer het voornemen om ook de omgeving eens te verkennen. Maar we geraken er gewoon niet af, omdat het er zo gezellig is.

Nido dell'Aquila en Parco Naturale di Rimigliano

16-01-2019
Ga er al jaren heen tijdens de maand september.
Zeer gemoedelijk en niet te druk.
Gekend onder gays voor outdoor cruising in omliggende pijnbossen. Doch redelijk subtiel en niet hinderlijk.

LeeuwerikHoeve

15-01-2019
De Leeuwerikhoeve heeft in vergelijking met andere sauna's nogal wat minpunten. Het is niet je geld waard omdat de inrichting sober is. Daarmee bedoel ik de sauna's verder is de dame bij de balie onvriendelijk en snauwerig. Er zijn te weinig kluisjes en de sfeer is niet fijn.

FKK-Camping Müllerhof

15-01-2019
Août 2018, deux parents deux enfants. Nous avons loué une caravane.
Camping très bien tenu, sympathique, authentiquement naturiste, joli cadre, calme, beau lac.
L'animatrice qui s'occupait des enfants était très bien, mes enfants l'ont adorée.
Les caravanes sont assez rangées les unes à côté des autres, mais ça va.
Il faut bien sûr parler allemand, tout le monde vient des pays germanophones.

Ca' le Scope

14-01-2019
Wij hebben twee heerlijke weken gehad op deze fraaie camping, mede dankzij de hartelijke ontvangst en door het prachtige, goed onderhouden terrein met bloeiende bermen. De kampeerplekken zijn verdeeld over diverse terrassen, daardoor veel privacy, rust en vaak prachtig uitzicht.

Sportfondsenbad Oost

14-01-2019
Afgelopen week, gezwommen.Prima bad.Alleen douches,vloer en omkleedruimte viesssss.Overal lagen haren, zag er erg goor uit.Jammer,voor mij een rede om niet meer te gaan.

De Wilgenborgh (vereniging De Haagse Lichtbond)

14-01-2019
Afgelopen jaar geweest. Zeer mooie camping in mooie omgeving.
Alleen jammer dat de vaste leden van deze vereniging erg bemoeizuchtig zijn. Als je maar iets doet wat hun niet zint dan snauwen ze je af. Tevens meegemaakt dat er op het terras openlijk over iemand dusdanig geroddeld werd dat ik mij zou doodschamen als ik daar bij zou zitten.
De beheerder is, denk ik, alcoholist; hij zit al vroeg aan de drank en een aantal malen was hij s’avonds straalbezopen en onaanspreekbaar! Afrekenen ging ook heel raar, geen rekening en kon alleen contant terwijl er wel een pinautomaat zou zijn.
Reden voor ons om hier niet meer naar toe te gaan.

Sauna Grosthuizen

14-01-2019
Wij hebben de sauna als prettig ervaren. Overzichtelijk, de sauna was heet genoeg en koudwaterbad koud genoeg.
Dat is in andere sauna's nog wel eens een probleem.
Wij hebben een mooie middag gehad. Inderdaad, de sauna is wat verouderd maar je kunt niet voor 'n dubbeltje op de eerste rang zitten. Het is niet massaal.

Flevo-Natuur zwembad

13-01-2019
Fantastic

Edun Lake

13-01-2019
What a great place it like going to a friend's house to hang out at the pool and listen to music. Come in introduce yourself and be accepted, use the fridge, stove,ice maker, clean bathrooms and shower what ever you want.

Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse

13-01-2019
We zijn er een aantal keren geweest, toen het nog naturistisch was. Een paradijsje!!! Opeens verschenen er op de tentplaatsen veel mobile homes en huisjes. Later klimhuis bij het zwembad. Dat had al aan dat er iets ging veranderen. Onrust onder de vaste bezoekers, geen duidelijkheid bij de receptie over de toekomst van de camping. Ook Dat gaf aan......naturisme houdt hier op te bestaan.
Jammer, want dit was echt het paradijs op aarde.
Nu doorreizen naar Spanje naar El Templo of Krotatie naar Valal ta.

Flevo-Natuur

12-01-2019
Flevo natuur een geweldige naturistencamping wij komen er graag ..

Telford Naturist Club

21-03-2019
Hi we visited this club for New Years Eve may I say the Welcome received tremendous also the members made us feel very welcome the food on the evening was first class also was the mix of music played by the resident DJ we are already looking forward to new years eve and Welcome in the 2020
Acerca de la página / aviso legalAgregar direcciónContactoPublicidadread more


Time: 0.472