Guía de naturismo

Comentarios de Huub

Le Cardinal Domevre: Association "Union Gymnique de Lorraine"

16-08-2022
Op terugreis hier één nacht op een volgepropt veldje neergezet, tussen luidruchtige Nederlanders. Rampzalig. Nooit meer! Verder een mooi mini zwembadje, prima sanitair, aardige verenigingsleden en een mooi gelegen mooi terrein.

Domaine de la Gagère

16-08-2022
Mooie camping maar de nieuwe eigenaars? Triest, onbeschoft, en totaal niet bezig met de gasten. 1 minuut te laat bij de zoals men zegt winkel? Om 1 ui te kopen terwijl men daar nog is jammer dan morgen weer! De frituur is een aanfluiting 1 uurtje open en keuze uit jawel maar liefst 3 snacks. Verder een vrijwilliger ( hoofd) althans vind hij zelf die net zo onbeschoft is als de baas! Heeft overal maling aan en trekt zich niets aan van de opmerkingen van de gasten.
De man onderhoud ook het zwembad maar…
Kortom was een mooie en vriendelijke camping. Maar sinds de nieuwe eigenaars….. wij waren hier Aug 2022, maar zullen er niet meer terug komen .

Les Fourneaux

16-08-2022
Ik weet dat mijn mening ietwat gekleurd is. Dat is dan maar zo. Les Fourneaux, ondertussen synoniem voor Remco en Jolanda.

Grote plekken, da's niet nieuw. Ik zag een filmpje ( https://youtu.be/nUXI-GobRuQ ) waar deze plekken opgemeten werden, helaas 'vergaten' Nick en Lins dat de helft bomen/struiken omheiningen ook bij 'jouw' plekje horen. Je wil zon of schaduw? kun je op (de meeste, haast alle) plekken wel vinden. Dus staat 'jouw' plekje vol met bomen en struiken omgeven. En die moeten ook ergens staan..!

Alweer jaren kom ik op Les Fourneaux. Op dinsdag uit eten bleef, de locaties wijzigden (door veranderingen van restaurant-eigenaren) en kwamen weer terug (L'auberge Agognes bijvoorbeeld. ( https://goo.gl/maps/EMDhtsPjDC3SJHxDA )
De rust (die aanstekelijk is) is gebleven.

Ergens las ik dat iemand de camping 'te braaf' vond. Misschien voor je rust wel juist goed.

Het zwembad verdween, maar kwam geheel vernieuwd terug, met een grotere ligweide. De snackavond (woensdag) is er al weer enkele jaren, evenals de BBQ op zondag. Simpele formule: de hitte regelt Remco, je eten regel je zelf en de drankjes haal je in de bar, een streepje bij je naam erbij. En nog niet zo lang geleden kwam de pizza-service op vrijdag avond er bij. Lekkere pizza's en erg betaalbaar.

O. En er kwamen een hoop kabouters, het kaboutervolk is compleet, en helpt Remco.

Het enige wat 'wel eens' naar voor komt: het zou er wat minder voor kinderen zijn. Tja. Is dat zo? Maar net hoe je het bekijkt. Ja, er is geen animatie team maar wel een hoop natuur om te ontdekken. Grijp je kans, en ga met je kids op pad. Paden genoeg!

Als je gaat, dan is reserveren aan te raden. Is gratis, en ook gratis te annuleren.

Enne: hou je van basic kamperen: 46.660292706414154, 3.089420170061628 of
46°39'37.1"N 3°05'22.0"E da's het mooiste plekje.

Maar je hebt het niet van mij.

Diepven (Stichting Diepven)

16-08-2022
Wij hebben met veel plezier een week bij jullie gestaan met onze kleine caravan. Positieve punten:
Het is een mooi, bebost terrein met zon en schaduw, een prima zwembad en uitstekende sanitaire voorzieningen. Rustig publiek.
Kritiekpunt:
De plaatsen zijn niet (meer) berekend op de steeds groter wordende caravans en campers, waardoor het overvol is met 40 gastenplaatsen. Advies:
Met 30 gastenplaatsen wordt het weer een ideale camping!

Le Marcassin de Saint Aubin

16-08-2022
Elke camping heeft zijn eigenschappen. En voor ons zijn die op Le Marcassin, ook met nieuwe eigenaren, meer dan goed. Goed zwembad, schaduw, zon, knus, vriendelijk, duidelijk.. nog verder gaan? Niet nodig. Aanrader, zeker!

Recreatiepark Elsendorp

15-08-2022
Hartstikke leuk heb vorig jaar n safaritentgehuurd helemaal alleen voelde me niet alleen de mensen supervriendelijk
De douches netje de toiletgebouwen ook
Voor herhaling vatbaar
Een minpuntje de winkel te weinig te koop
Maar verder toppie

Bed & Breakfast De Fortwieke

15-08-2022
We hebben heerlijk genoten van de Fortwieke. Rita en Rene zijn goede mensen,heel gastvrij en overal werd goed voor gezorgd, je wordt er in de watten gelegt we hadden een heerlijke ontspannen vakantie. Het eten is top heerlijk gegeten, Rita kan voortreffelijk koken en de bbq was op en top. De wellness was ook goed met het warme weer zorgde het koude bad ook voor verkoeling.
Onze vakantie was TOP Door jullie en we komen zeker nog eens terug.
De HARTELIJKE groeten van Ria en Cendy

Sauna Grosthuizen

15-08-2022
Hoi, we vonden het gezellig. Lief leuk kleinschalig. Eten prima. Personeel prima. 1x geweest in 2018.
Hoop maar dat gauw open. gaat.
Dat er iemand is die het overneemt. Sauna grosthuizen. 'm. Vr. Gr. Van willem& Marga Hekkema.

Wyvern Swim and Sun Club

15-08-2022
My wife and I made visits to this wonderful club on both sat and sun (13-14 Aug 2022). The visits were arranged via email to the club secretary Helen, who always responded quickly to any of our queries.
We arrived on sat morning and met Heather and Linda, then shown round the club facilities by Tony.
We were made welcome from the moment we arrived until our final departure on Sunday afternoon.
It was an absolute pleasure to meet so many enthusiastic members and committee.
The club has available a Dandy van available for hire by both members and visitors at very reasonable rates. The club does not have mains electricity or water but does not suffer as a result.
We would both highly recommend this club and its the people that make it special.
We are looking to become members early in the new year and look forward to visiting again in the near future.
Many thanks to all those we met and made us feel so welcome.
Rob & Maxine

Sonnland Bayreuth

15-08-2022
Sonnland Bayreuth is een kleine vereniging, heerlijke gelegen in het bos. Het bospad er naartoe is smal, maar ook te doen met een grote camper. Plekken met zon en schaduw. Paar camperplaatsen, een heerlijk veld voor tenten, en 2 huurcaravans. Eenvoudig sanitair, maar schoon. Koelkast met biertjes waar je uit kunt pakken. Zeer vriendelijke leden. Klein natuurzwembad. Niet zoveel te doen voor kinderen op de camping, maar in de omgeving is ontzettend veel te doen, wat betreft steden, wandelen, kinderactiviteiten..

Bed & Breakfast De Fortwieke

15-08-2022
Wij hebben super genoten bij de Fortwieke prachtige omgeving waar de accommodatie staat en faciliteiten ook prima gewoon top.
De gastvrouw en gastheer Rita en Rene zijn super aardig en niets is teveel ze doen alles voor je echt aardige en lieve mensen wij gaan zeker terugkomen.
Lieve groetjes Sacha en Jeroen.

Mas de la Balma

15-08-2022
Voor iedereen die back to basic wilt. Een vriendelijke, gastvrije camping met idem dito gasten.

't Hoeveke (Natuur Puur)

14-08-2022
Een bijzondere ervaring. De clubleden zijn super aardig en zeer behulpzaam met alles. Bovendien vormen ze een kleurrijk stel Belgen.
Het sanitair is super schoon en bij de tijds. Er geldt een streng regime. Douches met ruim warm water kosten € 0,50 per beurt.
Auto niet bij het kampeermiddel, voldoend ruime plaatsen ( max. 4 voor gasten), langs de rand van het clubterrein.
Op het terrein staat een klein opzet zwembad.
De club heeft een grote feest tent met terras waar je zelf in koelkast je drankjes mag pakken. Afrekenen middels een invul formulier; waar vindt je dat nog?

Vooraf hadden we op de club website de kalender gecheckt of er geen speciale activiteit plaats zou vinden gedurende ons geplande verblijf. Niet dus gelukkig.
Echter…: de zaterdag dat we arriveerden was er in de middag house muziek van de naburige geklede camping. Tot overmaat van ramp was er op ons terrein toch iets gepland: een fauwte party! De DJ begon al rond 16.00 te testen op een flink volume. Maar vanaf 20.00 uur, aanvang verkleedfeest: full power voornamelijk Hollandse carnaval schlagers incl. polonaise tot 24.00 uur. Onze caravan vloer dreunde van de loeiharde bassen.
EN…op zondag de hele dag tot 2.00 ’s nachts weer harde dreunen van een house party in de buurt.

Een slechte start van onze week. De rest van de week was gelukkig wel rustig.
We hebben er fijn gefietst, Leuven bezocht en diverse abdijen. De omgeving is zeer de moeite waard.
Oh ja, de route beschrijving op de site klopte niet. Houdt gewoon in Herselt de bordjes met camping De Drie Eycken aan, en je bent er: om de hoek.

Hayke

Sportcomplex Drieburcht

14-08-2022
Fijn zwembad ik zou alleen graag zien dat het hele gezin gebruik zou kunnen maken van de mogelijkheid om naturistisch te zwemmen. Ik (30jaar) ga hier graag heen voor baantjes zwemmen, maar zou graag met het gezin komen.

Castillon de Provence: Camping-Bungalow Parc Naturiste

14-08-2022
Wat een fantastische camping. Voor ons het eerste bezoek maar zeker niet de laatste. De nieuwe beheerder heeft de zaken zeer goed voor elkaar er ontbreekt ons aan niets. Ook de nieuwe uitbaters van het restaurant hebben de zaken zeer goed voor elkaar. Kortom een paradijs op aarde. Heb ik nog niet genoemd de fantastische uitzichten, het heerlijke meer, top zwembad goed en schoon sanitair en elk uitstapje vanaf de camping is elke keer een feestje. Ook die uitzichten, de kronkel wegen de dorpjes en steden en een aanrader ga naar Monaco. Niet alleen voor Monaco maar de weg er naar toe is adem benemend. Jullie begrijpen wel dit is niet de laatste keer.

Club du Soleil de Lyon

14-08-2022
Één nacht gestaan onderweg naar Castillion de Provence. Zeer vriendelijk ontvangen. Keurige camping met schoon sanitair en een heerlijk zwembad. komen hier zeker nog eens terug.

La Genèse

14-08-2022
Drie weken op la Genese gestaan. Mooi naturisten terrein. Sanitair redelijk schoon. Wc hokjes erg klein. Je kunt ternauwernood op de wc zitten als je een beetje langer bent. Voldoende warm water. Restaurant goede prijs/ kwaliteit. Winkeltje redelijk wel klein assortiment. Personeel van het winkeltje is niet echt klantvriendelijk en spreekt niets anders dan frans. Is erg jammer. De snelheidslimiet van auto's van stapvoets rijden over de bult naar de sauvage wordt niet gehandhaafd. Animatie is goed. Voldoende georganiseerde activiteiten. Zwembad is Voldoende. We zouden hier zeker nog een keer terugkomen.

Naturistenvereniging De Peelrand

14-08-2022
Mooie camping met een geweldig zwembad en sauna. Op het veld weinig afvoermogelijkheden, dan zie weer die emmers die nooit volraken????
Als dat gereld gaat worden dan is het de nummer één, verder niets dan lof????

Kenfig Burrows aka Sker Beach

14-08-2022
This is one of my favourite beaches for nude bathing and swimming.
I've walked virtually the full length nude with my dog and provided your considerate to the occasional textile you might meet never had a problem.

Le Pont d'Adèle

13-08-2022
In augustus 2022 bezocht met mijn partner. Het is een groot terrein met redelijk ruime plaatsen. Wij hadden een zonnige plek met mooi uitzicht, westelijk gericht dus kans op mooie zonsondergang.
Er is een klein zwembad om af te koelen maar echt zwemmen is er niet bij, met 5 slagen ben je aan de overkant. Rondom het zwembad staan ligstoelen in de zon en eventueel schaduw.
Het sanitair gebouw is eenvoudig. Douchen met prachtig uitzicht. Minpunt, in de 10 dagen dat wij er stonden is het sanitair maar 2x schoongemaakt. Chemisch toilet moet je op afspraak legen op het Chateau, Rafaël of Catharine komt je dan halen met de electro car.
Op bestelling was er ‘s ochtends stokbrood. Geen winkel aanwezig. Voor de boodschappen moet je ongeveer een kwartier rijden. In Saint Marcellin is een grote Leclerc en een Lidl.
In de omgeving is genoeg te zien. Dagje Grenoble goed te doen vanaf de camping.
Een keer in de week wordt er een gezamenlijk hapje en drankje georganiseerd bij het chateau, een mooie gelegenheid om campinggenoten te leren kennen.
Pien - Le Pont d'Adèle - Mooie zonsondergang vanaf onze plaats
Mooie zonsondergang vanaf onze plaats
Pien - Le Pont d'Adèle (2)

De Schoone Waardin / Zeelandia

13-08-2022
Vandaag terug gekomen van 3 heerlijke weken op jullie camping. Het was geweldig de ontvangst of je thuis komt, ze staan steeds voor je klaar. De plaatsen zijn ruim het sanitair mooi schoon gewoon top. En er wordt genoeg georganiseerd van Jeu de boules toernooien en Klootschieten plus gezamenlijke BBQ en zondagmorgens koffie en vrijdagmiddag om 16.00 uur bitterballen om het weekend in te luiden enz. Plus de omgeving is heel mooi om te fietsen door de natuur of dorpjes met hele leuke historische marktjes in Veere. Of je gaat van Vlissingen met de boot over na Breskens en fiets daar door het mooie landschap. Dus gaan wij volgend jaar weer terug naar die mooie camping de Schoonewaardin. Bij mijn vorige review had ik icoontje er tussen gevoegd maar ik zag dat het nu vraagtekens zijn wat bij sommige zinnen raar overkomt vandaar deze nieuwe review. Groetjes Wies en Vincent.

Le Sérignan Plage Nature

13-08-2022
We hebben in juli 2 weken op deze camping gestaan. De camping wordt bezocht door met name Fransen, Engelsen en Nederlanders. We hadden een standaard plaats vlak achter de receptie, plek was ruim genoeg en schaduwrijk. Watertappunt moest je delen met de buren en was voor ons een beetje lastig te bereiken.
Het sanitair wordt prima schoongehouden door een vriendelijke dame. Note: verschillende nesten van zwaluwen in het sanitairgebouw en verspreid over het terrein, er is een beschermingsprogramma om de zwaluwen te helpen waardoor je ook minder last van muggen hebt op de camping. Je had overigens geen last van de zwaluwen.
De winkel had elke dag vers afgebakken brood en was goed gesorteerd met alle benodigdheden. Verder is er in Serignan, op 10 min rijafstand keuze uit Leclerc, Lidl en Aldi. Vlakbij de camping zijn meerdere verkooppunten van uitstekend fruit.
De Balneo, die ‘s ochtends voor naturisten beschikbaar was is heerlijk, alleen de ligbedden waren niet echt comfortabel. Onder 16 jaar is deze niet toegankelijk waardoor er een relaxte sfeer was.
Het strand is zelfs vanaf onze plek, die het verste weg lag, op loopafstand makkelijk bereikbaar en heel ruim.

Balderhaar

13-08-2022
Dit jaar al een keer of 4 geweest. Elke keer geniet weer van de ruimte die er op het terrein is. Daarnaast is het sanitair, zwembad etc dik voor elkaar. Ik blijf komen!
Af en toe droom ik: "wat zou het leven mooi zijn als ook buiten dit terrein bloot zijn gewoon is"

Le Bois des Forges**: Association "Club du Soleil de Touraine"

13-08-2022
Camping boisé et agréable. Sanitaires propres et bien entretenus. En revanche pour notre 1ere experience de naturiste, accueil peu chaleureux et jugement sectaire de la part de certains membres de l'association.

Ribble Valley Club

13-08-2022
I've just had a visit. What a super set up. The members I met were friendly and made me feel most welcome. The facilities pool, hot tub, sauna, showers and toilet facilities were superb. I look forward to my next visit.

De Schoone Waardin / Zeelandia

13-08-2022
Wij zijn vandaag weer thuis gekomen na dat wij 3 weken genoten hebben op jullie terrein. Het is er geweldig van ontvangst tot je weer weg gaat staan ze liefdevol voor je klaar zo dat je het thuisgevoel hebt top. De plaatsen zijn ruim, sanitair en alles erom heen is mooi schoon???? plus wat er georganiseerd wordt van Jeu de Boules tournooien, Klootschieten, BBQ en zondags morgen ? drinken en vrijdagmiddag om 16:00uur bitterballen om het weekend in te luiden en wat ze verder nog allemaal doen teveel om op te noemen. Plus de omgeving niet te vergeten echt de moeite waard.Dus natuurlijk volgend jaar weer terug ??????????????????

Les Bruyères d'Arvor

13-08-2022
Omdat we geen risico wilde lopen toch maar een mailtje verzonden. Kregen binnen enkele uren de reactie dat we welkom waren. Ontvangt en korte rondleiding was uiterst vriendelijk. Terrein is groot genoeg om ook in het hoogseizoen genoeg gasten te ontvangen. Wie niet op de hoogste luxe zit te wachten, heeft hier alles voor een rustig verblijf. Vooral het heerlijke zwembad!

Kuinderloo (vereniging Lotus)

13-08-2022
Fijne middag gehad bij ‘Lotus’. Mooi terrein, lekker zwembad en aardige mensen. Echt een aanrader voor een dagje blootrecreatie!

Plage de Berck-sur-Mer

12-08-2022
Première expérience naturiste pour ma femme et moi ont a adoré qu'elle que regard persistant mes bon si on ne veut pas être vue il ne faut pas se montrer je recolande

Naturistenbund Donau e.V.

12-08-2022
Nette en lekker rustige camping, heerlijk zwembad en gastvrije luitjes. We komen zeker nog een keer terug.

FSG Koblenz-Bad Ems

12-08-2022
We sluiten ons voor het gemak aan bij de positieve reacties van de voorgaande kampeerders. Inderdaad een simpel maar ruim en vlak gasten terrein. Fijn dat er geen vertier is. Wel respect en een relaxte sfeer. Een klein sanitair gebouwtje bij het gasten terrein zou wel welkom zijn. Mooi wandelen overkant rivier en lekker eten op de terugweg bij het Brauhaus Bismarck in Bad-Ems!

Cayton Bay

12-08-2022
pretty sure its not a nudist beach and ive lived here over 50 years....

Le Perron (Athena)

12-08-2022
Verzorgde, rustige, leuke camping. Iedereen is er vriendelijk en gastvrij. Voor herhaling vatbaar, we gaan er zeker nog terug.

Lathumse Plas (RGV Rhederlaag)

12-08-2022
Een erg prettig strand om te liggen en het sanitair gebouw wordt netjes schoongemaakt en gehouden. Nadeel is dat er helaas geen kiosk is op het naturisten gedeelte wil je wat eten of drinken dan moet je ff je korte broek aan doen en naar het textiel strand lopen. Wat ik wel een minpunt vindt er is nauwelijks plaats om je scooter/motor te parkeren op een verharde plaats, dus vaak worden ze op het asfalt bij het toilet gebouw geplaatst wat door sommige als hinderlijk wordt ervaren. Wat ik wel merk als gescheiden vader, wanneer ik alleen kom word ik toch schuin aangekeken als gluurder, kom ik met mijn dochter of met mijn vriend dan wordt het als normaal beschouwd. Maar dat heb je op meerdere naturistische recreatie mogelijkheden ondanks mijn NFN lidmaatschap.

Maar verder een absolute aanrader voor jong en oud.

Breskens (Groede)

11-08-2022
Zeer mooi naturistenstrand. Goed bereikbaar met auto, fiets en te voet. M.i. voor alleenstaanden (m/v) ook een "veilig" strand. Prima strandhoreca Van Houten. Daar bordje met: Het is hier altijd "Badkledingdag" Grappig ingespeeld op de omgeving.
.

Het Zwarte Gat

11-08-2022
Gemoedelijke boerderij/naturisten camping vlakbij naaktstrand Groede. Schoon sanitair. Leuke sauna (extra -redelijke- betaling) Op fietsafstand van restaurants/winkels in Groede en Breskens en schitterend vogelreservaat. Prachtige foto's gemaakt. Wel op tijd reserveren anders bordje VOL. Maar Marian kon onze VW camper op verzoek nog kwijt op tentenveldje. Heerlijk rustig maar niet goedkoop voor een simpel plekje. Je kan wel gewoon in je blootje buitenom naar het sanitairgebouw. Resumerend: Aanrader als je naturisten strandvakantie Zeeuws Vlaanderen wil maar...op tijd boeken en de croissantjes zelf met de fiets halen. En....Marian is supervriendelijke beheerder.

Plage de Quend-Plage-les-Pins

11-08-2022
Cet été (juillet 2022) j'ai demandé à l'office de tourisme où était la plage naturiste, et les deux dames m'ont dit qu'il n'y en avait pas (instructions du maire ?). Donc, je n'ai pas trouvé.

Spaarnwoude

11-08-2022
ben er vandaag weer geweest. gezellig met andere mannen gepraat, was heerlijk

Plage de la Levée de Belle Poule

11-08-2022
Attention, il s'agit d'une plage sur la rive droite.
Sur la RD952, au lieu dit Les Bailly, prendre la levée de belle poule.
Parking à 100 mètres.

Spaarnwoude

11-08-2022
mooie locatie. veel oude mannen.ik vind het niet storend, ga er meer naar toe.

Liverpool Sun and Air

11-08-2022
Mooi terrein, maar bovenop de snelweg! Je hoort niks anders dan auto's voorbij razen.

Origan village

10-08-2022
Heerlijke camping, rustig gelegen. Fijne sfeer en mooi zwembad. Prachtig gefietst in de mooie natuur. Wij stonden op het bovenste en rustige gedeelte (Mercantour). Het sanitair werd goed schoongehouden, maar basic en minimaal.

Le Marcassin de Saint Aubin

10-08-2022
Wij waren in juli 1 week op deze heerlijke camping. Kleinschalig, maar dat zoeken wij ook meestal. Aardige en zeer behulpzame eigenaren, die alles in het werk stellen om het hun gasten naar de zin te maken.
Prima en schoon sanitair en een heerlijk zwembad. De camping ligt ook in een leuke en mooie omgeving.
Wij gaan zeker terugkomen.

Soynature

10-08-2022
Op camping gestaan van vrijdag 29 juli tot zaterdag 6 augustus, na eerst een telefoontje gepleegd te hebben waarna we hartelijk welkom werden geheten.
We hadden nog net een plaats op de ( eigenlijk) volle camping op een "betonachtig"stukje,dus we konden geen luifel opzetten daar de haringen niet in de grond konden worden geslagen, maar dat vonden we niet erg.Het was al prachtig dat we ( door omstandigheden) niet eerder konden reserveren dus mooi dat er dan toch een plaatsje werd gevonden - S U P E R!!!
Allervriendelijkste mensen op de gehele camping, maar helaas werd ons verzocht om zaterdag 6 augustus te vertrekken daar we blijkbaar op een plaats stonden van mensen die een jaarplaats hadden, wat ons van tevoren niet was verteld.
Al met al hebben we het ontzettend naar onze zin gehad,mede door het fijne zwembadje, het superschone sanitair, wel oud maar brandschoon, en natuurlijk ook door het prachtige weer.
We hopen er nog eens terug te keren - Ad & Yolanda de Lepper - Eindhoven

Mas de la Balma

10-08-2022
Le Mas de la Balma joli camping. Monique la patronne, toujours le sourire, toujours un mot gentil. Marc vous conduira à votre emplacement toujours prêt à rendre service Rachel vous régalera de ces petits plats et de son sourire. Après manger Ton vous jouera un air de guitare et une petite chanson. Tout ce petit monde bien souriant et bien agréable Philippe et Evelyne

Naturistenbund Frankenland e.V.

10-08-2022
Aanrijden: Vanaf Würzburg via de B27 NIET de afslag Staustufe, maar de volgende afslag Thüngersheim/ Güntersleben nemen. Het terrein is dan gemakkelijk bereikbaar. Het gemoedelijke terrein ligt aan de rand van een bosperceel. Apart vlak veld voor de gasten, wel een harde ondergrond. Deels schaduw, deels zonnige plekken. Auto parkeren op het centrale, vlakbij gelegen parkeerterrein. Groot verwarmd en half overdekt zwembad. Gratis snelle WiFi bij het verenigingsgebouw. Apart betalen voor de douches. Dranken (w.o. uitstekende lokale wijnen) en ijs verkrijgbaar op het terrein. Supermarkten op een paar km afstand.
Würzburg en het nabij gelegen Karlstadt zijn zeer de moeite van een bezoek waard. Verder goede wandel- en fietsmogelijkheden in de heuvel-/bergachtige omgeving.

Kenfig Burrows aka Sker Beach

10-08-2022
My girl friend Tina, her twin sister Marie and I visited Sker beach for the first time today. Seen some naked people around on the far end of the beach and before you could say anything Marie had her cloths off. I was stund, never seen her naked before. I can now confirm that they are definitely identical. Tina joined in quickly after and was calling me to do the same. In a mad moment I too was naked, never done this before. At first, I would describe my experience as frightening, but after a while the feeling was exhilarating. We walked the full length of the beach twice, passing other beach users and dog walkers. People seemed happy to stop and talk to us. We had a few dips in the sea and some sun bathing before we headed home. Marie was a bit wild on the day, hope she does so again soon. I had a day I'II never forget.
Robert.

Le Village du Bosc

09-08-2022
Wat een heerlijke camping, echt een Franse camping in Frankrijk. We waren er in Juni. De camping was nog aan het opstarten. Wat een hoop werk. De dochter Natalie runt de boel nu en doet haar best om het iedereen het naar het zin te maken. Heerlijk zwembad schitterende omgeving...
We gaan er graag weer heen...

Wat mij betreft mogen de oudere reviews verwijderd worden...

Kenfig Burrows aka Sker Beach

09-08-2022
Recently discovered this beach and loved how huge and quiet it is. Went a little way down but would go further next time. Was my first experience going nude and I loved it. Saw one other person walking around nude which helped give me the confidence to do it!

Plage nudiste tolérée de Bréville-sur-Mer

09-08-2022
Bonjour à toutes et tous, nous fréquentons cette magnifique plage depuis des années sans problème particulier. Nous y trouvons de nombreuses personnes de tout âge et tous genres. Comme écrit plus haut les gens qui se plaignent peuvent toujours aller s'agglutiner sur les plages textiles qui ne manquent pas sur nos dizaines de kms de côte.
Par contre " oui " des panneaux pourraient marquer la présence de gens naturistes sans pour autant interdire le site à qui conque. Tout le monde peut cohabiter, marre de ces interdictions qui fleurissent dans notre grand pays de " pseudo liberté " laissons à chacun le droit de vivre comme il le souhaite. Pour ce qui est des voyeurs vous en trouverez partout y compris sur les plages textiles. Pour ce qui est des exhibitionnistes qui nous font du tord à chacun de les remettre à leur place et de les dissuader. Beaucoup d'utilisateurs de ce site sont des habitués on y trouve des familles des couples et des gens seuls des personnes de tout âges .
Le seul reproche que l'on puisse faire à certains adeptes est de ne pas laisser les proches abords de la plage aux familles de textiles qui n'ont pas envie de se mélanger à nous en allant un peu plus loin. Apprenons à vivre ensembles.
Le Respect est une valeur en voie de disparition ...
Une petite question à ceux qui critiquent le naturisme ... Etes vous nés tout habillés ?
Le Naturisme n'est pas " contre nature" mais un retour à l'état originel.

Finca Soñada

09-08-2022
We keken heel erg uit naar ons verblijf bij Finca Soñada, en werden niet teleurgesteld ! De prachtige ligging, het ruime zwembad, de rust en de hartelijke ontvangst door Luc en Valérie maken deze plek één uit de duizend. Daarbovenop kwam nog het heerlijke ontbijt, overvloedig en met veel zorg bereid en aan tafel gebracht op de mooi aangelegde patio. De kamers zijn stijlvol ingericht, met zeer comfortabele bedden en toegang tot een mooi terras. De uitbaters doen er alles aan om het hun gasten naar hun zin te maken. Als je op zoek bent naar rust en kalmte, kleinschaling en persoonlijk in een grootse natuurlijke ongeving, ver weg van de drukte aan de Costas, dan is Finca Soñada een absolute aanrader.
Steven - Finca Soñada
Steven - Finca Soñada (2)
Steven - Finca Soñada (3)
Steven - Finca Soñada (4)

Naturisten Vereniging Hellevoetsluis camping de Brongaard

08-08-2022
Fantastische camping! Heerlijk zwemwater. Aardige en behulpzame leiding. Mooi gastenveld. Gezellige aktiviteiten. Fijne uitvalbasis voor fietstochten.

Woodpeckers in Wales

08-08-2022
We have just come back from a fantastic holiday at Woodpeckers, everyone we met was so friendly and the site was lovely, great facilities and spotlessly clean. It’s an absolute must if you like bird watching and actually saw a green and greater spotted woodpecker. Thanks to Mike and all his team of members for making us feel so welcome, we loved our time at Woodpeckers.
Linda ????

FKK Dreiländereck

08-08-2022
Das war des beste Urlaub meines leben!
Hier gibt es sooo viele Angebote das man gar nicht weiß was man zuerst machen soll.
Ein Park mit so vielen verschiedenen angeboten und Möglichkeiten habe ich noch nie gesehen. Hier will man gar nicht mehr weg. die negativen Bewertungen können wir (waren hier zusammen mit freunden und kenne einige die hier auch her kommen) nicht Nachvollziehen. Urlaub ist nicht umsonst und für so viele Angebote und einen so gepflegten Platz mit so guter Küche ist das mehr wie nur gerechtfertigt.
Ich würde Empfehlen zu Reservieren der Platz ist immer sehr gut Besuch und so hat man auch eine Sicherheit.

Absolute Empfehlung!

La Chênaie: Association "Club des Naturistes Rouennais"

08-08-2022
Prettige camping, vriendelijke mensen, lekker zwembad(wel warm op hete dagen)

Goede uitvalsbasis Rouen en voor fietstochten langs de Seine.

Maar.... Paar km verderop ligt een karting centrum. En dat hoor je de hele dag, vooral in het weekend

Misschien in de buurt van zwembad beter, qua geluid.

Voor de rest, hele rustige camping

Plage de Wissant

07-08-2022
Cette plage n'existe plus en tant que plage naturiste.
Nous y sommes allés en juillet 2022, c'est terminé.

Les Coges - Club du Soleil des Pays de l'Adour

07-08-2022
Rustig terrein in Frans Baskenland. Goede uitvalsbasis voor wandelingen in de Pyreneeën. Bakker en goed gesorteerde Supermarkt op vijf kilometer afstand in Ogeu. Dat is ook de meest handige plaats om vanaf daar bij Les Coges te komen. Vanaf de N134 wordt met gele bordjes de route aangegeven. De toegangsweg is niet supergeschikt voor erg grote caravans. Bij twijfel even bellen.
In de directe omgeving zijn er paar prachtige plaatsen het bezoeken waard: Oloron en Navarrenx.
Op het terrein tref je een klein maar heerlijk zwembad en kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de barbecue. Verwacht verder geen overdreven voorzieningen, maar in de basis is alles aanwezig. Vermeldenswaard is de mogelijkheid om naturistisch in het bos achter het terrein te wandelen.
Carin en Jan Pieter - Les Coges - Club du Soleil des Pays de l'Adour
Carin en Jan Pieter - Les Coges - Club du Soleil des Pays de l'Adour (2)
Carin en Jan Pieter - Les Coges - Club du Soleil des Pays de l'Adour (3)

Sportcomplex Drieburcht

07-08-2022
Wat een drama om hier een uurtje te willen zwemmen!! Alleen al voor het registreren en aanmelden dien je al een volwaardige IT-er te zijn!! Als die hindernis genomen is kun je nog niets reserveren, omdat je bij het opgeven van datum/ tijd vastloopt op de vraag naar 65 plus-pas?! Mag je hier onder de 65 jaar blijkbaar niet zwemmen? Zo wordt bewegen niet gestimuleerd.
Waar is de tijd dat je gewoon binnen kon lopen, kaartje kopen en zwemmen. Allemaal juppen gedoe!

Bed & Breakfast De Fortwieke

07-08-2022
We hebben net 3 nachten hier gelogeerd. Het is een mooi huis met mooie kamers. Ook een prachtige omgeving om te wandelen of fietsen, wij hadden de fietsen meegenomen en hebben een mooie tocht gemaakt. We hadden nog wel 14 dagen kunnen blijven om te fietsen in de omgeving.
Rita en René zijn vriendelijke mensen, super zorgzaam en ontzettend gezellig. We hebben 2 avonden “met de pot meegegeten” en Rita is een bijzonder goede kok, echt een aanrader.
We gaan deze week nogmaals boeken.
Rita en René bedankt voor jullie goede zorgen en alle gezelligheid. Tot gauw

Camping 't Vinkel (vereniging Hertogstad)

07-08-2022
Mooie camping!! Erg netjes, goede ruime gastenplekken. Zwembad erg schoon. Leuke bar met allerlei activiteiten.Santiair is ook prima! Redelijke grote camping maar heeeerlijk rustig!!

Bed & Breakfast De Fortwieke

07-08-2022
Paar zeer fijne dagen gehad in een huiselijke sfeer waar alles mogelijk is en niets moet. Rita doet haar uiterste best om het verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Rita en Rene hartelijke dank voor jullie goede zorgen tijdens ons verblijf.

Les Fourneaux

06-08-2022
totaal uitgerust!
wij hebben de camping gekozen om de ruimte en de rust.
dat is ook uitgekomen.
wij hebben er bijna 3 weken gestaan.
op een enorm groot plek. met bomen voor de schaduw.
heerlijk gewandeld met onze teckels. op het uitgestrekte terrein.
lekker gezwommen.
soms had ik het gevoel dat ik de caravan in een mooi park had staan.
complimenten aan Jolanda en Remco. voor het ontvangst, maar zeker ook hoe zij de camping runnen. geen toeters en bellen. maar kwaliteit!
wat ons betreft voor herhaling vatbaar. wij komen zeker terug.

Liesbeth en Piet

Vrouwenpolder

06-08-2022
Wegens het zeer brede en lange strand heeft hier iedereen voldoende plaats om van de omgeving en het mooie weer te genieten .Een aanrader voor wie de drukte wil vermijden .
Wel jammer dat er nog altijd strandbezoekers zomaar met hun badkleding op het naaktstrand gaan liggen ,hoewel er toch duidelijk een bord staat ,vlak na het strandpaviljoen Aloha Beach .

Woodpeckers in Wales

06-08-2022
We have just come back from a fantastic holiday at Woodpeckers, everyone we met was so friendly and the site was lovely, great facilities and spotlessly clean. It’s an absolute must if you like bird watching and actually saw a green and greater spotted woodpecker. Thanks to Mike and all his team of members for making us feel so welcome, we loved our time at Woodpeckers.
Linda ????

Haldenmühle

06-08-2022
Onze ervaring is top. Wij zijn van 30-07 tot en met 05-08 2022 geweest. Op onze terug reis vanuit Kroatië. Reserveren is één must, anders kom je het terrein niet op. Maar als je gereserveerd hebt, wordt je hartelijk en vriendelijk geholpen. Net sanitair, sauna voor de eventueel koudere dagen. Prachtig natuur water zwembad. Vaste gasten hebben hun eigen velden ter beschikking. En voor de korter blijvende gasten, ook nette ruime plaatsen. Vers brood te bestellen. Alleen geen winkel ter beschikking. Mooi wandel en fiets gebied. En Duitsland had een zomer maandkaart voor openbaar vervoer voor negen euro. Waar je onbeperkt mee kon reizen, erg prettige bijkomstigheid. Op de camping was er een mogelijkheid na inschrijving, om gezamenlijk bij het restaurant te eten. Mooie locatie voor natuurliefhebbers. Ligt aan een sterk stromende rivier. Voor eventueel kano of sub. Niet om te zwemmen. Wij hopen er zeker nog eens terug te komen. Mochten we een cijfer mogen geven, dan gaan we voor een 9.????????

Wyvern Swim and Sun Club

06-08-2022
Great place to sit and listen to the birds. So peaceful and restful but sadly due to COVID was closed to visitors and members alike but now up and running with kettle on all the time

FKK Dreiländereck

05-08-2022
Groot tetrein met plaatsen voor vaste gasten. Voor doortrekkers en tijdelijke bezoekers zijn er krap bemeten plekjes. Campers opgesteld in rijen als op een parkeerplaats. Voor mensen met een tent is het een afrader. Je kijkt tegen de achterkanten van het geparkeerde blik.
Goede voorzieningen zoals zwemvijver en restaurant.
Wat de sfeer betreft: weinig natuur en naturisme.
De ligging is prima. Goede uitvalsbasis richting Freiburg en Kaiserstuhl, Vogezen, Zwitserland.

Vera Playa Club Hotel

05-08-2022
Een mooi en schoon hotel. Wel enigszins gedateerd. Prima badkamer met prima douche. Prima bedden. Wel jammer dat bij het zwembad heel veel palmbomen staan, waardoor er veel schaduw is. Mooi zwembad en jacucci. Ontbijt en diner prima, voldoende keus. Animatie doet zijn best, waardoor je praktisch de gehele dag wordt bezig gehouden. 4sterren is misschien wat veel, maar 3,5 ster verdiend het wel. Bij receptie kan men ook met Nederlands terecht.

Woodpeckers in Wales

05-08-2022
We have just come back from a fantastic holiday at Woodpeckers, everyone we met was so friendly and the site was lovely, great facilities and spotlessly clean. It’s an absolute must if you like bird watching and actually saw a green and greater spotted woodpecker. Thanks to Mike and all his team of members for making us feel so welcome, we loved our time at Woodpeckers.
Linda ????

Woodpeckers in Wales

05-08-2022
Oh what a lovely site.... facilities really clean plus we always did "our bit" as you would to keep it clean....everyone so so friendly and welcoming..... we really wanted to stay longer..beautiful clean pool..... .will definitely be returning when we can.... would highly recommend.... thanks to everyone for the welcome... .

Bredene

05-08-2022
Ik was er een tiental jaar geleden eens geweest en vond het toen maar niks. Het uitzonderlijke mooie weer deze zomer heeft me er echter toe verleid om nog eens terug te keren en het viel deze keer best mee. Het "officiele" strand is inderdaad niet groot, 220 meter breed en een lengte van 350 meter bij laag water maar ik ben er op topdagen geweest en persoonlijk vond ik dat er altijd meer dan plaats genoeg was. Je kunt ook gemakkelijk in je blootje een kilometer richting De Haan wandelen want op dat stuk strand is bijna niemand. Ook tof dat er een reddingsdienst is.Veel alleenstaande mannen wel, (gluurders heb ik niet gemerkt) maar ook veel hetero koppels. Al bij al een ontspannen en vriendelijk sfeer. Voor mij een aanrader.

Bed & Breakfast De Fortwieke

05-08-2022
Zeer goede service,super vriendelijke
Gast vrouw&heer,leuke kamer(de uitzichtkamers),prima ontbijt.
Kortom een aanrader voor natuuristen.

Chamavi (Naturistenvereniging, terrein Hamaland)

05-08-2022
Ik ben het helemaal eens met alle positieve reviews over het terrein. Wat ik mis is dat er veel lawaai is van vliegverkeer en in de avond van crossmotoren. Als je daar gevoelig voor bent kun je hier beter niet kamperen.

Thermen Mineraal

04-08-2022
Voor de eerste keer geweest en het was een teleurstelling.
In de tuin liggen de Ligbedden naast elkaar er is geen ruimte tussen. Voor de kleine tuin staan er teveel bedden.
De opgietsauna is veel te klein zodat de opgieter geen ruimte heeft om te zwaaien .
Geen scrubsessie ondanks dat dit er wel is in thermen Londerzeel.
Klein buitenzwembad.
Het eten is niet zo lekker zoals in Londerzeel en er waren een 10 tafels bezet moesten we teken doen om bediend te worden ondanks dat er 4 personeelsleden rond liepen daarna kwamen ze met onze borden maar de tafel was nog niet gedekt.
Wij hebben al verschillende saunacomplexen gedaan maar Mineraal is zijn prijs niet waard.

Natursportbund Schwäbischer Wald e.V.

04-08-2022
Bedankt lieve mensen op dit mooie terrein! Gelegen in een prachtig deel van Duitsland. Genoeg horeca binnen kwartier autorijden en verder lekker wandelen en op de camping toeven. Geweldig zwembad en zeer goed sanitair. Gerhard in het bijzonder bedankt.

Le Bois des Battées

04-08-2022
Wat een leuke gezellige camping, wij waren er voor het eerst maar komen er zeker terug, fijn zwembad, schoon toiletgebouw en ideaal voor tent bewoners een algemene ijskast en diepvriezer voor de koel elementen. De omgeving is prachtig.

Vallon des Oiseaux

04-08-2022
Genieten op Vallon
Ik bezocht de locatie Met partner

Op Vallon arriveren voelt voor ons aan als thuiskomen. Het is schitterend gelegen, met veel natuurlijke schaduwplekken. Een van vele dingen die Jan als erfenis heeft achtergelaten is de diversiteit aan bomen, geplant op de juiste plek. Ook de biologische groentetuin, waar wij graag op uitkijken, is een feest voor het oog. Een van de voordelen is, dat je vanaf de camping alle kanten op kunt wandelen zonder over drukke wegen te hoeven lopen. Ook op de camping zelf kun je via verschillende paden vele kilometers naturistisch wandelen. Een “duik” in het schitterend gelegen zwembad is daarna een verademing. Voor de kinderen is er een van natuurlijke materialen vervaardigde speeltuin. Een uitgebreide fitnessruimte in de open lucht is aanwezig en ook de bij een Franse camping behorende jeu de boule baan ontbreekt niet. Voor de schakers is er een levensgroot schaakbord. De vele idyllische Provençaalse dorpjes in de directe omgeving zijn de moeite van het bezoeken waard. De camping ademt een gemoedelijke sfeer uit; een gezellig terras met vriendelijke bediening. Ook het restaurant mag er wezen. Iedere ochtend is er vers brood. Er wordt geregeld iets georganiseerd om het ieder naar de zin te maken. Amanda en haar team hebben inmiddels binnen een half jaar de eerste grote positieve veranderingen gerealiseerd. Hopelijk volgen er meer! We verheugen ons al weer op volgend jaar. Rieks en Mirjam Banus

Varigotti Punta Crena

04-08-2022
Goed schoeisel en lef zijn nodig om dit strand te bereiken. Parkeren kan in de buurt, daarna volgt er een klim en afdaling via touwen. Wij hebben het niet aangedurfd, al zag de zee er aanlokkelijk uit. Ook zagen we een snorkelende naakte man, maar ook geklede badgasten.

Club du Soleil de la Porte Océane

03-08-2022
Camping is blijkbaar weer open! En meerdere Nederlanders hebben hier een plekje gevonden. We hadden gereserveerd, maar achteraf blijkt er nog genoeg ruimte te zijn. Met een groot veld dat alleen voor de tent-kampeerders is gereserveerd. Vriendelijke ontvangst op dit eenvoudige clubterrein.

Camping Valalta

03-08-2022
Hele mooie camping met veel faciliteiten; prachtig sanitair gebouw, lekkere restaurants/baretjes, maar daar betaal je ook voor.

Voor jongeren is het minder: je mag niet met een broekje aan zwemmen (in zee of zwembad) ook liggen op een bedje mag niet eens! Als je je bijvoorbeeld schaamt of ongesteld bent, moet je maar heel de dag bij de caravan gaan zitten. Geen begrip voor!

Het is zeer verslechterd voorgaande jaren werd hier niet moeilijk over gedaan, was er bij het zwembad een plek om te lunchen. Nu is dat slechts een broodje ham kaas.

Wat ook tegenvalt is wat er te doen is voor jongeren, er worden geen leuke feesten of spellen georganiseerd. Alleen voor kinderen tm 12 jaar wordt er een discoavond georganiseerd en dagelijks de kids club.

Je moet vroeg erbij zijn om een bedje aan de zee te willen, er is een tekort aan plekjes. Je moet echt in de ochtend reserveren (je handdoek erop leggen). De bedjes bij de zee zijn heel hard, maar daarvoor kan je natuurlijk een matras meenemen, zeer aan te raden!

Achterin de camping is veel rust met zeer ruime plekken, voorin is het veel luidruchtiger in verband met het zwembad en zijn er kleinere plekken.

Al met al leuke camping voor stellen of gezinnen met jonge kinderen tot de 12 jaar.

Le Bois des Battées

03-08-2022
Afgelopen zondag 31 juli 2022 kwamen wij tweetjes met onze hulphond aan op Les Bois des Batties. Gezetteld en zijn daarna met onze hond Evy uit gegaan. Toen we terug waren heeft mijn vrouw haar hulphond met een tuinslang die naast het restaurant lag afgespoeld. En toen kwam er hard schreeuwend een man aan gerend. Kwaad deed hij de kraan uit. Boze woorden schreeuwend in het Frans bijna neus tot neus tegen mijn vrouw aan. Andere camping gasten kwamen op deze woeste / voor ons Franstalige onverstaanbare happening af. De campinggasten hebben de man uiteindelijke gesust.
Wat later blijkt is dat ze hier op deze camping vinden dat een hond afsproeien na een warme wandeling "waterverspillng" is.
We mochten nu nog wel een badje water voor haar neer leggen maar zeker geen waterslang hiervoor gebruiken

Door deze onterechte uitval van deze verenigings man. Hebben wij direct onze spullen bij elkaar gepakt en zijn van de camping eind van de middag nog vertrokken. En hebben ons heil gezocht op een gekleede camping in het dorp zelf /6 kilometer verderop.

Zo ga je echt niet met je nieuwe gasten om. Als er iets echt niet mag, overleg het dan rustig, plak het met een poster aan het prikbord waar je ook je broodjes voor de volgende dag besteld, dan zullen we er met zijn allen rekening mee houden maar ga niet als een dolle tekeer tegen je gasten zouden wij zeggen.
Niemand op de andere camping gasten die dit gezien en gehoord hebben keurt deze schreeuw en dreigende actie goed.
Als je je hond niet eens mag afspoelen omdat het zo warm is. Wij waren ons echt van geen kwaad bewust. Water besparen oké, maar dit gaat ons te ver.

Ik zou met deze hyper actieve,mega overdreven actieve vaste
vereniging camping mensen die hier blijkbaar zo op je letten wat je allemaal doet.
Deze Le Bois des Battees camping als ik jou was maar eventjes over slaan.

Een beetje van de schrik bekomen van deze nare ervaring delen wij dan toch maar onze ervaring op dit forum zodat jij je eigen conclusie eruit kunt trekken.

Groetjes,

Camping Valalta

03-08-2022
Hele mooie camping met veel faciliteiten; prachtig sanitair gebouw, lekkere restaurants/baretjes, maar daar betaal je ook voor.

Voor jongeren is het minder: je mag niet met een broekje aan zwemmen (in zee of zwembad) ook liggen op een bedje mag niet eens! Als je je bijvoorbeeld schaamt of ongesteld bent, moet je maar heel de dag bij de caravan gaan zitten. Geen begrip voor!

Het is zeer verslechterd voorgaande jaren werd hier niet moeilijk over gedaan, was er bij het zwembad een plek om te lunchen. Nu is dat slechts een broodje ham kaas.

Wat ook tegenvalt is wat er te doen is voor jongeren, er worden geen leuke feesten of spellen georganiseerd. Alleen voor kinderen tm 12 jaar wordt er een discoavond georganiseerd en dagelijks de kids club.

Je moet vroeg erbij zijn om een bedje aan de zee te willen, er is een tekort aan plekjes. Je moet echt in de ochtend reserveren (je handdoek erop leggen). De bedjes bij de zee zijn heel hard, maar daarvoor kan je natuurlijk een matras meenemen, zeer aan te raden!

Achterin de camping is veel rust met zeer ruime plekken, voorin is het veel luidruchtiger in verband met het zwembad en zijn er kleinere plekken.

Al met al leuke camping voor stellen of gezinnen met jonge kinderen tot de 12 jaar.

De Vrije Vogels

02-08-2022
Na jaren weer eens een paar dagen op de vrije vogels. Een heel welkom ontvangst van Diana, daar moeten jullie zuinig op zijn. De sfeer was heerlijk ontspannen en alle leden waren ook heel gastvrij. Kortom, we hebben een paar geweldige dagen gehad en komen zeker weer.
Johan en Djamilla

Helios (Athena)

02-08-2022
Ik had er een caravan gekocht (die er al stond). Wilde me dezelfde dag inschrijven maar de beheerder was te druk bezig en zei dat het later zou moeten gebeuren. De week erna ben ik onmiddellijk naar de receptie gestapt en daar werd me gezegd dat ik er niet welkom was. Blijkbaar was er iets gebeurt waar ik niks mee te maken had, maar waar familie van me bij betrokken zou zijn. De beheerder had het over een gebrek aan respect ten opzichte van 1 van de vrijwillige medewerkers.
Maar de manier waarop de beheerder mij behandelde was volledig zonder respect. Dus zeker een geval van de pot verwijt de ketel.
Ik heb dan natuurlijk beslist om de caravan terug te koop te stellen want in zo'n vijandige sfeer kan ik zeker geen rust vinden.

Blijkbaar zijn wij niet de enige waartegen hij zo respectloos bezig is. Er is daar een erge kliekvorming bezig en als je niet tot degene behoort waar de beheerder mee overeenkomt wordt je gewoon weggepest (nog slechter dan schoolkinderen).

Dus mijn beoordeling na dit incident: gewoonweg afschuwelijk (geen optie hier om aan te duiden).

Plage nudiste tolérée de Bréville-sur-Mer

01-08-2022
Super plage. Tout le monde cohabite sans souci. Quelques coincés qui se sont exprimés plus haut n’ont qu’à passer leur chemin

Camping Relax-Nat

01-08-2022
Rustige camping, goed sanitair, fietsroutes naar korte omgeving, stranden, Palermo, Mont Ras (supermarkt 10 min fiets), voorzorg voor mieren nodig, vriendelijke camping uitbater, mooi zwembad en jacuzzi, fijne bar aan zwembad, spijtig dat er juli 2022 er 1 erg luie slechtziende (?) barman was,welke het bij het afrekenen niet zo nauw nam, terwijl zijn 2 andere collega s erg vriendelijk en behulpzaam waren, een camping score boven het gemiddelde +++

Wyvern Swim and Sun Club

01-08-2022
Great place great people great views. Go and try you won't regret it

Le Sappey: Club du Soleil du Mont Blanc

01-08-2022
Een duik in het ouderwetse Franse naturisme! Midden in de natuur, aandoenlijk charmant en vriendelijk, maar sanitair nogal houtje-touwtje. Het opdrogen van de eigen bron (zomer 2022) speelt ook hier mee, dus zuinig aan met drink- en spoelwater.
Na de enigszins avontuurlijke aanrijweg (alleen te doen voor auto's zonder aanhanger) wachtte ons een zeer vriendelijke ontvangst en de aanwezige leden zijn aardig.
We voelen ons echt gasten en zeker geen klanten.

FKK Dreiländereck

01-08-2022
Best een leuke camping, maar vooral voor stellen zonder kinderen. Onze kinderen misten andere kids en waren er dan ook snel klaar mee. Ook liep de camping nu, begin augustus snel vol en dan is het wel erg druk met die kleine plekjes.
Gelukkig geen klachten over geluidsoverlast, maar wel irritant dat je altijd (vooral snachts) de snelweg zo goed hoort.
Klachten over dat het niet naakt genoeg is, lijkt mij voorbij. Weinig zwembroeken gezien ????.
Brood en horeca is vrij prijzig, sauna en zwemwater erg fijn. In het meer tegenover de camping is het prima zwemmen, met een FKK gedeelte!

Le Bois des Battées

01-08-2022
Een geweldig mooie verenigingscamping waar rust en eenvoud de boventoon voeren en waar je (ook met kinderen) van harte welkom bent. Daarnaast ligt de camping in een prachtig gebied met mooie uitzichten voor de nabije dorpjes

De camping beschikt over prachtig zwembad(je) om heerlijk af te koelen. Het sanitair is(erg) eenvoudig maar schoon.

Er waren (begin juli) weinig leden aanwezig wat maakt dat je je niet het idee hebt dat je tussen een vaste groep mensen staat.

Kortom een mooi terrein wat meer belangstelling verdient

Vallon des Oiseaux

01-08-2022
Voor ons een eerste verblijf op Vallon en dat is prima bevallen. Een gastvrij terrein waar je heerlijk tot rust komt en een heerlijke (naakt) wandeling kunt maken over de berg (de route zou wel wat beter aangegeven kunnen worden want de eerste keer is het wel zoeken).
Het terrein is prachtig en wordt goed onderhouden door Amanda en haar team en de plaatsten zijn redelijk ruim (en voor elk wat wils).

Er is geen winkeltje op het terrein maar de kleine winkel is op een paar km afstand van de camping dus elke dag verse groenten als je wilt.

Zo je vaker ziet op naturistencampings was ook hier weer een groep vaste gasten die denken 'hun' vaste plekjes aan het zwembad te kunnen claimen

Het sanitair is eenvoudig maar schoon.

voor ons een eerste maar zeker niet de laatste keer op de mooie camping

Vallon des Oiseaux

01-08-2022
Let niet op al die zuurpruimen en azijnpissers hier.
Typisch Nederlands om te klagen bij elke scheet die dwars ligt.
Net week er geweest. Was heerlijk. De dochter van Jan probeert er echt wat van te maken, we werden vriendelijk onthaald. Er heerst een leuke sfeer, en het is echt tot rust komen.
Ja het sanitair is wat verouderd maar brandschoon.
Er is een grote groep vaste gasten maar je voelt je niet zoals op sommige campings een buitenstaander, en mijn kinderen werden niet het zwembad uit gekeken als ze iets te enthousiast waren.
Ik snap het sterren systeem in Frankrijk niet maar laat je niet ontmoedigen door die ene ster...de camping is volgens mijn dochtertje van 6 zeker 4 sterren waard.
Jelger en Eefje

Camping Naturiste La Clapère

01-08-2022
Ik zie dat ik op deze site geen recensie heb geplaatst over deze geweldige camping die we in 2021 hebben bezocht.
Een echt familiebedrijf! Iedereen werkt hard om het de gasten naar de zin te maken. Vanwege Covid waren er geen georganiseerde jongerenactiviteiten, maar deze werden door de jongeren zelf georganiseerd ;)
La Clapere kent een vaste groep kampeerders, die geen kliek vormde maar open staan voor nieuwe gasten.
Het terrein is mooi, sanitair waar wij op aangewezen waren niet altijd warm. Het andere gebouw bleek beter. Maar verder prima én schoon.
Elektra moet (soms) van ver komen, dus lange kabels meenemen is wel handig.
In de omgeving is veel te beleven: strand, mooie stadjes en ook Spanje is makkelijk aan te reizen.
De camping ligt rustig, maar dichtbij de snelweg. Het reizen naar La Clapere is dan ook goed te doen.
We zijn van plan zeker nog eens terug te komen.

Elysium

01-08-2022
Zou het erg zijn om hier te werken? We hebben welgeteld één mevrouw gevonden in het restaurant die zeer vriendelijk was. Voor de rest kregen we het idee dat gasten nou net niet de bedoeling zijn in de sauna. Bij ontvangst een zuchtende dame die probeerde ons te vertellen wat er niet open was en dat we beslist geen telefoons mee mochten nemen, in het restaurant (flesje plat water voor €4,50!) was het, op die ene mevrouw na, ook niet veel beter.
Het is een zeer groot complex met absolute potentie, maar op dit moment scoort het echt een zware onvoldoende.
En zoals alle IWR sauna's: op de borden geen fijn welkom geheten, maar voornamelijk wordt alles getoond wat niet mag en daarnaast wat er allemaal bij te boeken is tijdens het bezoek. Enige vorm van gastvrijheid ontbreekt.
Overigens was het eten, behalve duur, wel erg goed!

Le Marcassin de Saint Aubin

31-07-2022
Heel leuke camping,kleinschalig,rustig,hondvriendelijk,netjes,mooi zwembad,
Leuk dat je brood kon bestellen en iedere dag buiten de maandag lag het klaar tegen 8u30.
De maaltijden 2x in de week waren lekker en niet duur,zelfs aangepast aan de allergie van mijn man.
Rode huisje dat we huurden was leuk,veel bomen,en schaduw,heel leuk terras achteraan,alles aanwezig zou in de toekomst leuk zijn als er ook toilet in huisje is maar op zich geen probleem om naar toiletblok te gaan.toiletten waren erg netjes.
Buiten douches zalig en streek mooi.
Wij gaan zeker nog terug.

Helios (Athena)

31-07-2022
Ik vind de club een klein paradijs. prachtig zwembad gelegen te midden van groen. Het zwembad is schoon en goed onderhouden. Wel wat weinig ligstoelen zodat wij meestal verplicht zijn met de auto te komen en onze eigen stoelen mee te brengen. Ook aangenaam clubhuis waar je wat kan drinken maar er zijn wel wat weinig plekken met schaduw.

Campeggio Naturista Costalunga

31-07-2022
Het was er heerlijk! Fijn met die apparte ingangen voor diverse plateaus. En alles wat je nodig hebt. Zwembad, barretje, brood. Leuk dorp. aanschuifmaaltijd (nu nog een vgetarische variant voor het hofdgerecht ) wij hadden het er heerlijk in juni.

Bed & Breakfast De Fortwieke

31-07-2022
Ik vond alles erg leuk. Vriendelijke en coole gastheren. Wij komen hier nog een keer terug!

Arnaoutchot (Arna)

31-07-2022
Dit jaar voor de vijfde keer geweest. Drie weken in juli en fantastisch weer. Dat is daar niet altijd zo maar nu wel. De camping is fijn, het strand, het zwembad, de sfeer. De rust. In drie weken zijn we er een keer af geweest. Gewoon lekker luieren op het strand of bij het zwembad. Prima. In het zwembad iedereen naakt, verplicht. Op het strand is 95% naakt. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Aanrader!

Wyvern Swim and Sun Club

31-07-2022
Being a member for 4 years and now a member of the current committee I feel obliged to reply to Richard and Carole comments.
Firstly many of our members volunteer for work weekends
Where they can get involved for as long or as little as they prefer.
We are a new committee that endeavours to provide a clean and safe environment for our members. We certainly do not run on gossip or ban people for face not fitting or not partaking in work weekends and feel those comments are completely unjustified, on investigation it would appear that the opinions expressed are based on 1 site visit over a 3 year period and the membership lapsed and wasn't able to renew during COVID restrictions.
New visitors are always welcome
Regards
Anthony Green

Le Cardinal Domevre: Association "Union Gymnique de Lorraine"

16-08-2022
Op terugreis hier één nacht op een volgepropt veldje neergezet, tussen luidruchtige Nederlanders. Rampzalig. Nooit meer! Verder een mooi mini zwembadje, prima sanitair, aardige verenigingsleden en een mooi gelegen mooi terrein.

Saunafreunde Berlin Familiensportverein e.V.

12-09-2021
Prima camping( zie andere recensies) Niet geschikt voor campers. Die mogen het terrein niet op maar staan op een soort van parkeerplaats, grenzend aan het verenigingsterrein, waar wat oude caravans staan geparkeerd. Je krijgt de sleutel van de poort waardoor je verder toegang hebt tot alle faciliteiten van de camping.
Met openbaar vervoer in ongeveer een uur in het centrum.

Sonnenhof Marbeck

02-09-2020
Prima gastenplekje, vriendelijke mensen, fijn zwembad, fijne sauna, alles is gewoon goed schoon, goedkoop en relaxte sfeer. Onderstaande Meneer/mevrouw Pw is een zeurpiet die vergeet dat je op een verenigingsterrein te gast bent en je als zodanig dient te gedragen.
Wij vonden het gewoon heerlijk.
Huub en Annemie

BffL Stuttgart Simonsberg

30-08-2016
Geweldig verenigingsterrein met ontzettend aardige mensen en dit dus geen commerciële camping. Alle leden doen vrijwilligerswerk dus daar kan wat fout gaan en bovenstaande meneer van Hulst moet gewoon lekker wegblijven en als ie toch naar Duitsland gaat moet hij zijn Duits maar eens ophalen.
In de Tom Tom staat Simonsberg en in het dorp een groot borje richting de camping op de Simonsberg.
In Duitsland heb je heel veel verenigingsterreinen waar je dus eigenlijk te gast bent, dat vraagt om een andere houding van jou als kampeerder: je kunt gewoon niet te veel eisen stellen als op een commerciele camping.
Deze camping is ook nog eens spotgoedkoop.Heerlijk uitzicht en een prima zwembad.
In de buurt is het geweldig fietsen en in het Schwabisch Hal zijn mooie tentoonstellingen in de Kunsthal Wurth. Verder aan te bevelen het kasteel van Neuenstein met een interessante rondleiding.
Ook stadje Ohring is bijzonder mooi.
Kortom niet doorvertellen!

Sport- und Naturfreunde München e.V.

30-08-2016
Helemaal eens met beoordeling van Rein uit 2014: prima verenigingsterrein met een goede sfeer, prima FKK mentaliteit.
Aanvulling: in de buurt ligt mooi FKK strand aan de Birkensee bij de Langwieder see. Je kunt er vanaf de camping in een minuut of tien naar toe fietsen.

Inderdaad een aanrader
Huub

Parco del Gargano

23-02-2015
Er zijn veel plekken met vliegen maar de plekken bijven op hun plek terwijl de muggen vliegen, er is ook een leuke masseur. Alleen de zon steekt, de muggen eigenlijk niet.
Veel nare andere insecten en ook mensen die dingen doen.

Familien-Sportbund Minden

24-06-2014
heel fijne camping, mooie omgeving,en in zwembad één vis

Allgemeine Körperkultur Birkenheide

06-08-2013
Oudste naturistenvereniging van Duitsland: zo is naturisme bedoeld en hier is het uitgevonden: reformbeweging begin 20e eeuw. Geweldig mooi en schoon zwemmeer.Even bellen om te reserveren.
Dit is geen camping maar een vereniging, je bent te gast!
Naar Konings Wusterhausen,25 km, dan half uurtje met de S-bahn naar Berlijn, en dan metro Alexanderplatz.
Acerca de la página / aviso legalAgregar direcciónContactoPublicidadread more


Time: 1.431